Tim Hofman Beeld © ANP

Tim Hofman vereerd om nominatie voor Nipkowschijf

19 mei 2022 12:00

Tim Hofman (33) is trots dat zijn aflevering over 'The Voice of Holland' van het BNNVARA-onlineprogramma 'BOOS' genomineerd is voor de Zilveren Nipkowschijf. Op Instagram deelt de presentator een screenshot van het nieuws. Verder houdt hij het kort. 'Een hele eer', schrijft hij in zijn Stories.

"BOOS: This is the Voice liet heel Nederland meevoelen hoe machtsmisbruik kan ontstaan en hoe er jarenlang weggekeken kan worden"

In This is The Voice deed het team van Tim onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag bij het televisieprogramma. Volgens de jury van de prestigieuze televisieprijs, die bestaat uit tv-critici en mediajournalisten, had een programma zelden 'zo'n kolossale impact' als dat van BOOS. De jury vindt ook dat de makers de lat hoog hebben gelegd. "Het journalistieke spitwerk werd met grote toewijding en geduld uitgevoerd en de online-uitzending zelf blonk uit door helderheid en een eigentijdse vormgeving. BOOS: This is the Voice liet heel Nederland meevoelen hoe machtsmisbruik kan ontstaan en hoe er jarenlang weggekeken kan worden."

Tim Hofman op Instagram Stories
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman ziet resultaat na BOOS: 'Er lijkt iets in beweging te komen'

Voor de Zilveren Nipkowschijf zijn dit jaar ook de AVROTROS-dramaserie Het Jaar van Fortuyn en de VPRO-documentaire Mijn vader de gelukszoeker van Nadia Moussaid kandidaten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman bewust niet uitgelaten na BOOS-uitzending The Voice

De prijs is bestemd voor het beste tv-programma (of de beste tv-maker), dat tussen 1 mei 2021 en 1 mei 2022 is uitgezonden. Vorig jaar werd de prijs uitgereikt aan Nieuwsuur (NOS/ NTR). De uitreiking van de zestigste Zilveren Nipkowschijf vindt op 16 juni plaats bij Beeld & Geluid in Hilversum. Dan wordt ook de Zilveren Reissmicrofoon uitgereikt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!