Temptation Island USA Beeld © Temptation Island USA/Videoland

Laatste kampvuur Temptation Island USA neemt verrassende wending

19 mei 2022 17:07

Waar 'onze' Nederlandse koppels pas net zijn begonnen aan de reis van hun leven, zijn ze in 'Temptation Island USA' al verder op weg en hebben de stellen al de nodige groei doorgemaakt - iets waar Mark L. Walberg (59) altijd op hamert. Het is dan ook tijd voor alweer het laatste kampvuur waar maar één vraag telt: verlaten ze samen de ultieme relatietest, alleen of met één van de singles?

Let op: dit artikel bevat spoilers van Temptation Island USA aflevering 10.

"Ik vind het zorgelijk dat je zegt dat je me geen pijn wilde doen, maar het toch hebt gedaan"

Het is liefde op het eerste gezicht als Edgar en Gillian elkaar in 2018 ontmoeten als ze gaan studeren. Beiden hebben moeite om elkaar te vertrouwen en zijn daarom onzeker over een toekomst samen. Die toekomst lijkt inmiddels verder weg dan ooit, want zowel Edgar als Gillian gingen de connectie aan tijdens Temptation Island USA. "Mijn doel was om het experiment helemaal aan te gaan en ik denk dat dat zeker gelukt is", aldus Gillian. "Ik heb hier geleerd mijn muur te laten zakken en risico te durven nemen... En toen ging Edgar met een ander naar bed. Ik heb geen zin om hem te zien, maar een deel van mij houdt nog altijd van hem. En het wordt moeilijk om daar te zitten en hem niet te knuffelen."

Toch houdt ze zich in tijdens het laatste kampvuur, waar Gillian besluit haar moment te pakken en Edgar eens flink de waarheid te vertellen. "Je wilde me geen pijn doen en niet respectloos zijn, maar ik snap dan niet waarom je niet kon wachten om seks te hebben met Marissa tot dit voorbij was en ik het niet hoefde te zien. Ik heb namelijk geen seks gehad met Tommy (…) Ik vind het zorgelijk dat je zegt dat je me geen pijn wilde doen, maar het toch hebt gedaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deelnemers Temptation Island USA gaan voor huwelijksaanzoek

Maar ook Edgar is gekweld, al voordat het programma überhaupt was begonnen. "Je hebt me pijn gedaan met dit hele gebeuren. Je had het beter met me kunnen uitmaken", verwijt hij haar. Uiteindelijk is het presentator Mark L. Walberg die hen moet onderbreken en het koppeltje vraagt een keuze te maken. Edgar is de eerst die de knoop doorhakt: hij besluit zonder haar het eiland te verlaten omdat hij 'nog moet groeien'.

"Ik denk er net zo over. Ik ben heel dankbaar voor jou. Ik maak dezelfde keuze", is Gillian het met hem eens. "Edgar begrijpt niet hoeveel pijn hij me heeft gedaan. Het is heftig. Het is echt uit en dat moment had ik vermeden. Ik ben nu echt alleen, maar het is beter zo."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Laatste kampvuur Temptation Island USA bijzonder heftig: 'Krijg geen lucht'

Edgar is overigens niet 'alleen'. Op het laatste moment besluit hij alsnog met single Marissa de ultieme relatietest te verlaten. "Ik wil graag verder met je, maar ik wil het wel rustig doen", lucht hij zijn hart.

Ashley en Lascelles, die al zeven jaar samen zijn, zijn het tweede koppel dat elkaar na weken weer in de armen kan sluiten. Al heeft Lascelles in de tussentijd iemand anders gevonden om te knuffelen: Trace, tegen wie hij zelfs al 'I love you' zei. "Trace en ik liepen tegen veel dingen aan, maar daar ben ik dankbaar voor", stelt hij vlak voor de hereniging met Ashley. De grote vraag is alleen: wie blijft hij trouw nu Ashley heeft aangegeven tijdens het laatste kampvuur met hem het programma te willen verlaten?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'I love you' valt in Temptation Island USA: 'Gevoelens zijn echt'

Temptation Island USA is elke donderdag te zien bij Videoland, net als Temptation Island: Love or Leave.

Monica Geuze: 'Temptation anders verlopen dan ik had voorspeld'

00:58

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!