Blow Up Beeld © Mark Engelen

Deze kandidaten gaan knallen in ballonnenshow Blow Up

20 mei 2022 12:38

RTL 4 komt weer met een merkwaardig televisieprogramma. Deze keer staan er geen dominostenen of legoblokjes centraal, maar ballonnen. 'Blow Up' belooft een knallende show te worden. "De ontwerpen van de deelnemers gaan oneindig ver: ze creëren hele werelden, maken studiohoge dieren en toveren zelfs highfashioncreaties uit ballonnen", aldus de familiezender. De volgende zeven kandidaten blazen de boel lekker op.

Frans Neijs

Frans is 65 jaar en staat altijd klaar voor zijn familie en vrienden. Hij is een man die met veel humor positief in het leven staat en een grote passie heeft voor balloon art. Na het krijgen van een klein zakje ballonnen voor zijn goochelact op een familiereünie, is zijn liefde voor het vak ontstaan. Zijn enthousiasme leidde tot het bekijken van allerlei video’s, waarna hij volledig op eigen houtje zijn expertise ontwikkeld heeft. Nu is hij inmiddels ruim tien jaar actief, heeft hij een eigen onderneming als ballonartiest bij bedrijfsfeesten en kan hij niet wachten om de competitie met anderen aan te gaan in Blow Up.

Frans
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Makers De Verraders komen met nieuw programma en jij kan meedoen

Pauline Biljard

De 47-jarige Pauline komt uit Valkenswaard en is fulltime ballonartiest. Ze is een vrolijke, enthousiaste verschijning en heeft een goede energie. Tijdens haar werk in de kinderopvang ontstond haar liefde voor het entertainen van kinderen. Ze maakte de keuze om professioneel ballonartiest te worden en is nu een echte performer met een grote passie voor theater. Met haar eigen kindervoorstellingen staat ze vaak op het podium en niks is haar te gek. Blow Up is voor haar dan ook een geweldig avontuur dat ze absoluut niet wil missen.

Pauline

Denise van Dooren

Denise is 28 jaar, komt oorspronkelijk uit Den Bosch en is een relaxte, lieve vrouw met ontzettend veel passie voor ballonkunst. Op haar negentiende startte ze door haar liefde voor het vak een eigen bedrijf. Ze vindt het als straattheaterartiest fantastisch om samen met andere bedrijven te bedenken hoe ze ballonkunst kan inzetten om mensen te enthousiasmeren. Denise gaat graag grote avonturen aan, haar deelname aan Blow Up is daarom een logische stap.

Denise

Lesly van Eldijk

De 28-jarige Lesly woont in Tilburg en kwam op zijn elfde terecht in de ballonwereld. Als acteur, musicalster, goochelaar en ballonvouwer is hij fulltime artiest en kan hij overal zijn creativiteit kwijt. Hij is vriendelijk, enorm gepassioneerd en geniet er ontzettend van om anderen te entertainen. Zijn doel als ballonartiest is om mensen zowel te verblijden als te ontroeren. Omdat hij altijd het beste van zichzelf wil laten zien, is hij perfectionistisch en kritisch over zijn kunstwerken. In Blow Up wil hij heel Nederland laten zien wat hij allemaal in huis heeft.

Lesly

Wallie de Groote

De goedlachse, vrolijke Wallie is 49 jaar en een nuchtere Zeeuw met veel humor. Hij zit al ruim 23 jaar in de ballonnenwereld en als succesvolle artiest maakt hij ongekende sculpturen, van groot tot klein. Naast zijn passie en werk als ballonartiest en goochelaar werkt hij drie dagen in de week in het speciaal onderwijs en draagt hij via workshops zijn kennis en plezier met liefde over aan anderen. In Blow Up laat Wallie zien wat hij in huis heeft en strijdt hij graag tegen zijn medekandidaten.

Wallie
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Derde seizoen De Verhulstjes vanaf nú te zien bij Videoland

Jeroen van der Linden

Jeroen is een sociale, humoristische man van 47 jaar en woont in Weesp. Naast zijn beroep als sportmasseur is de ballonnenwereld zijn passie geworden nadat hij hier zes jaar geleden mee in aanraking kwam. Jeroen heeft een visuele beperking, waardoor het maken van sculpturen voor hem een extra grote uitdaging is. Naast zelf met zijn handen werken, geeft hij ook workshops aan kinderen. Hij heeft zijn doel behaald als zij met een grote glimlach naar huis gaan. Ondanks zijn slechtziendheid is geen uitdaging hem te gek en zet hij zich volledig in voor het programma Blow Up.

Jeroen

Marjolein Wevers

De 58-jarige Marjolein is een lieve, behulpzame vrouw die van oorsprong uit Amsterdam komt. Ze organiseert workshops en demonstraties en schildert in opdracht van klanten. Een basiscursus ballonvouwen zonder enige verwachting is voor haar uitgebloeid tot een compleet eigen bedrijf. Ze is een professioneel ballonartiest en schittert regelmatig op verschillende evenementen, feesten en partijen. Marjolein kan al haar energie en creativiteit kwijt in uitdagende ballonopdrachten en doet dan ook maar al te graag mee met het programma Blow Up

Marjolein

Blow Up is vanaf vrijdag 3 juni wekelijks om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!