De Verraders Beeld © RTL/Videoland

De Getrouwen flikken het weer: Verrader wordt verbannen

20 mei 2022 21:37

In een nieuwe aflevering van 'De Verraders' zitten de Getrouwen de Verraders op de hielen. Vorige week moest Verrader Ortál Vriend (29) het programma verlaten. Nu flikken de Getrouwen het weer om er eentje weg te spelen.

Dit artikel bevat spoilers over De Verraders aflevering 8.

"Het is zwaar. Ik ben ook echt op. Het is mooi geweest"

Verrader Jamie Westland heeft het zichtbaar zwaar. "Ik voel het ook wel na twee weken lang veertien uur per dag te liegen, dat wordt op een gegeven moment wel pittig. Dat sloopt je ook." Al snel wordt tijdens het ontbijt duidelijk dat Babette van Veen is vermoord door de Verraders. Ze vertrouwt Toine van Peperstraten volledig en ze had door dat Jamie een Verrader is. Het is zo klaar als een klontje dat zij eruit moet. Maar Jamie voegt toe: "We love you."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste Verrader moet het veld ruimen: 'Eindelijk'

Frank Evenblij was maatjes met de vermoorde Babette. Zij voorzag vorige week al dat Jamie een Verrader is. Hij heeft zichzelf laten vermoorden, terwijl hij als Verrader een schild had. Hierdoor bleef hij in het spel. Frank wil die bevindingen van Babette aan de ronde tafel gaan bespreken. Wel neemt hij Steven Brunswijk en Dionne Slagter mee in zijn complot. “Ik ben ervan overtuigd dat het Stefano en Jamie zijn. Zij gaan met z’n tweeën een miljoen procent op Toine. Ik ga de hele dag tegen die jongens zeggen dat ik meega op Toine.” Dionne is enthousiast over de snode plannetjes van Frank. “Ik ga mee”, fluistert ze.

“Dit is de ultieme manier om de Verraders een koekje van eigen deeg te geven. En de Verraders te verraden", zegt Dionne over de aanstaande stemronde. Stefano Keizers heeft niks door van het gekonkel. “Ik heb het gevoel dat Jamie en ik het minst verdacht worden van iedereen.”

Aan de ronde tafel dropt Frank ‘een ware bom’, aldus Stefano. “Ik heb met Babette iets afgesproken, omdat wij iets zagen”, begint Frank zijn pleidooi. “Jamie, ik denk dat jij de Verrader bent. Dat komt omdat er iets heel raars is gebeurd, want er is op een dag geen moord gepleegd.” “Oh oh, shit, wat gebeurt hier?” hoor je Jamie in zijn biecht zeggen.

“De Verrader heeft iemand met het schild getroffen. Dat is raar als je Verrader bent. Dan ga je toch niet op iemand met een schild? Tenzij de Verrader zelfmoord pleegt en z’n schild gebruikt om te blijven als afleidingsmanoeuvre om te doen lijken alsof 'ie een Getrouwe is.” Jamie houdt zijn hoofd koel. “Mooie theorie”, antwoordt hij.

Jamie dacht dat iedereen op Toine zou gaan. “Het zag er allemaal zo goed uit.” Maar de stemming loopt anders. Frank, Dionne, Steven en Toine gaan mee op Jamie. Zelfs Stefano stemt op Jamie. "Probs voor Stefano. Hij moest wel mee", zegt Jamie. Hij loopt naar de bekende stip, waar hij zijn rol bekendmaakt. "Hoe kan je? Hoe kan je dit nou doen? Je had gelijk", zegt Jamie wijzend naar Frank en hij loopt lachend weg.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Esmée en Dionne crashen in De Verraders: 'In shock'

Iedereen is door het dolle heen. Ze hebben weer een Verrader te pakken. "Zo veel opluchting", zegt Frank. Jamie moet toch een traantje wegpinken. "Je wil echt niet weten hoe zwaar dit is geweest. Ik heb het wel onderschat. Ik ben blij dat ze zien dat de Verraders het ook zwaar hebben", zegt hij snikkend. "Het is zwaar. Ik ben ook echt op. Het is mooi geweest."

Volgende week is de finale van De Verraders om 20.00 uur te zien op RTL 4. 

Emoties lopen hoog op in De Verraders: 'Iedereen gelooft het spel'

05:08

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!