Chateau Planckaert Beeld © Instagram @stephanieplanckaert

Vlaamse Chateau Meiland binnenkort te zien bij Videoland

20 mei 2022 17:08

Ook bij onze zuiderburen is 'Chateau Meiland' een groot succes. Het is dan ook geen verrassing dat ze dachten: wat die Nederlanders kunnen, kunnen wij ook. En zo werd 'Château Planckaert' geboren! Binnenkort gaat de serie ook in Nederland van start, bij Videoland.

Waar wij de Meilandjes hebben, kennen ze in België de familie Planckaert. Voormalig profwielrenner Eddy en Christina Planckaert hebben in Frankrijk een bouwvallig kasteel gekocht en de twee gaan dit opknappen tot een ware chambre d'hote. Klinkt het je al bekend in de oren?

In Château Planckaert zien we hoe het stel een kasteel op de kop heeft getikt en begint aan een grote renovatie, met een beperkt budget. Er is wel een probleem: het kasteel heeft ernstige schade opgelopen na een brand in 2015. Het dak is daarbij volledig verwoest en heeft daarom de nodige renovaties nodig.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Derde seizoen De Verhulstjes vanaf nú te zien bij Videoland

Het opknappen en opstarten van het paleisje was in België al te zien bij de Vlaamse zender Eén, waar inmiddels al drie seizoenen zijn uitgezonden. Het eerste daarvan is vanaf 5 juni te zien bij Videoland en bestaat uit 12 afleveringen.

Ook de Meilandjes waren deze week nieuws: ze hebben ein-de-lijk de sleutel van hun kasteel in Frankrijk overgedragen. En nee, niet aan de familie Planckaert.

Meilandjes dragen eindelijk kasteelsleutel over van Chateau Marillaux

01:16
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voormalige Lama's maken na 14 jaar een comeback op Videoland

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!