Johnny de Mol en Hélène Hendriks Beeld © ANP

HLF8 keert na zomerstop terug, presentator nog onbekend

20 mei 2022 17:15

'HLF8' keert na een zomerstop weer terug op televisie, maar wie de presentatie op zich neemt is nog niet bekend. Dat laat een woordvoerster van Talpa desgevraagd aan het ANP weten. Vaste presentator Johnny de Mol (43) legde eind april zijn werkzaamheden bij zijn SBS6-talkshow neer vanwege beschuldigingen van wangedrag aan zijn adres. De presentatie is momenteel in handen van Hélène Hendriks (41).

"Ik stop voorlopig met het presenteren van mijn programma"

Wie de presentatie op zich neemt vanaf augustus 'weten we nog niet', laat de zegsvrouw weten. "Daar gaan we nog mee aan de slag." Of Johnny zijn oude plek als presentator weer gaat innemen is dus nog niet bekend. Nadat hij was opgestapt als presentator hebben Leonie ter Braak en Hélène de presentatie van het SBS6-programma op zich genomen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John zet vraagtekens bij nieuwe getuigenis tegen Johnny de Mol

De laatste aflevering van dit seizoen wordt volgende week vrijdag uitgezonden. De talkshow keert vanaf 29 augustus weer terug op televisie. Marco Louwerens, televisiebaas bij Talpa, spreekt van een programma 'met een fijne, goede sfeer'. "Dat vertaalt zich positief door, in zowel inhoud als marktaandelen. Ook in het nieuwe seizoen blijft HLF8 een belangrijk onderdeel van onze programmering."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Leader HLF8 aangepast na stoppen Johnny de Mol

Johnny kondigde aan het einde van een HLF8-uitzending eind april aan voorlopig met de presentatie te stoppen na een nieuwe beschuldiging van ongepast gedrag. "Ik stop voorlopig met het presenteren van mijn programma", zei de presentator. "Boven op de eerdere beschuldigingen en verdachtmakingen is er deze week een nieuwe, anonieme valse beschuldiging geuit. Daardoor wordt het voor mij en de redactie onmogelijk om dit werk voort te zetten." De anonieme aangifte volgde op een eerdere aangifte van Johnny's ex Shima Kaes waarin zij hem beschuldigt van mishandeling tijdens hun relatie in 2015.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!