Bed & Breakfast Beeld © Bed & Breakfast Omroep MAX

Kijkers Bed & Breakfast vallen over buitensporige prijzen

20 mei 2022 21:38

Kamers die te lawaaierig zijn, een karig ontbijt en het ontbreken van ruimte op de badkamer voor alle toiletspullen; 'Bed & Breakfast' sloot vrijdagavond het 16e seizoen af met een ouderwetse 'klaag-aflevering'. Maar ook de kijkers op Twitter konden er wat van, met name over de prijzen hadden ze het een en ander te zeggen.

"139 euro. Ik reis nog even door dan"

Aad en Jolanda runnen hun B&B vlakbij de Maas, in Well. Het is een bonte verzameling van trekkerhutjes en luxe kamers. Behalve het tuinhuis is er ook nog een pipowagen, en in het huis zijn er twee luxe kamers. Aad en Jolanda hebben in totaal vijf dochters, waarvan twee samen. Als de eerste uit huis gaat komt er een kamer vrij en ontstaat het idee voor een B&B. "Het was eigenlijk stom toeval, maar het is wel de meeste waardevolle stap in mijn leven geweest denk ik", blikt Jolanda terug. Waardevol is het zeker, want één van de kamers is goed voor 120 euro per nacht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bed & Breakfast-eigenaar vraagt vriendin ten huwelijk tijdens opnames

In Venlo runt John zijn B&B - zijn langgekoesterde wens - met hulp van zijn dochter Maaike. Wat hij zo leuk vind is dat hij constant met mensen bezig is, die meestal plezier hebben omdat ze op vakantie zijn. John doet zo veel mogelijk zelf, ook al kan hij niet meer hetzelfde als vroeger vanwege zijn Parkinson. "Ik denk dat mijn vader het levende voorbeeld is dat ook al heb je die diagnose, dat je niet achter de geraniums hoeft te zitten maar je keihard door kan werken. Dat het dat niet in de weg staat."

Het pand komt uit 1901 en heeft een statig uiterlijk waar de overige deelnemers meteen van onder de indruk zijn - helemaal als ze het zwembad spotten. Woorden als 'adembenemend', 'ongelofelijk', 'gaaf' en 'wauw' vallen. Hoewel de B&B een luxe uitstraling heeft, mist Nicole toch dat 'kneuterige' dat juist het onderscheid maakt. Ook heeft ze nog wat kritiek op het ontbijt, dat ze nogal 'karig' vond. Om voedselverspilling tegen te gaan hebben de gasten aan moeten vinken wat ze willen, en meer krijgen ze dan ook niet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bed & Breakfast-eigenaren keken naar uitzending mét de 'echte' Frank

Vlakbij Maastricht over de grens in België runnen Nicole en Ron hun B&B. Het stel is inmiddels al 36 jaar bij elkaar en behoorlijk ondernemend. Nicole werkt fulltime als salesmanager en Ron runt een sportschool in Maastricht. Na hun 50e verjaardag bedenken ze er nog iets bij en beginnen een bed and breakfast in een van oorspong kippenboerderij. Een zeer luxe kippenboekerij, want de prijzen mogen er wezen.

Hoewel de deelnemers netjes de bedragen betaald hebben - zelfs extra, verklaren veel kijkers op Twitter hen toch voor gek. ‘139 euro. Ik reis nog even door dan’, klinkt het op Twitter. En daar zijn veel kijkers het mee eens:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Henk Krol heeft flinke plannen met zijn bed & breakfast

Bekijk de laatste aflevering van het seizoen van Bed & Breakfast hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!