Johan Derksen Beeld © ANP

Johan Derksen houdt voet bij stuk: 'Heeft Eva Jinek echt gezegd'

20 mei 2022 23:54

Eva Jinek (43) en Johan Derksen (73) verschillen nog steeds van mening wat betreft een verhaal over haar bij 'Vandaag Inside'. Johan Derksen zei eerder deze week dat Eva Jinek blij had gereageerd op het tijdelijke vertrek van 'Vandaag Inside'. Dat is volgens Eva niet waar, maar Johan hield vrijdagavond in zijn praatprogramma voet bij stuk.

"Ze heeft het echt gezegd"

Eva en Johan hebben elkaar vrijdagmiddag gebeld. Eva Jinek zat er 'erg mee' en 'had er vannacht niet van geslapen', meent Johan Derksen. Maar ze zou 'blijkbaar' niet door hebben gehad dat een redactielid van Vandaag Inside op de avond dat ze de uitspraak zou hebben gedaan aanwezig was. "Die hebben we vanmiddag geraadpleegd en die zegt: 'Ze heeft het echt gezegd.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eva Jinek voelde zich machteloos na uitspraken Vandaag Inside

Eva kan het zich niet herinneren, stelt Johan Derksen, 'maar ze verontschuldigde zich wel een beetje'. Ze zou volgens de presentator aan de telefoon hebben gezegd dat ze 'een afterparty' had en 'wat gedronken' had. "Dan word ik wat gillerig", aldus Eva tegen Johan. De heren van Vandaag Inside zouden Eva Jinek best aan hun talkshowtafel willen ontvangen. 

Eva Jinek zei op haar beurt vrijdagavond bij Beau dat het verhaal 'helemaal niet waar' is en dat aan Johan Derksen heeft verteld. "Degene die het heeft verteld heeft excuses gemaakt", beweerde Eva Jinek. Johan Derksen en Wilfred Genee reageerden 'heel aardig' volgens haar en gaven aan dat het rot voor haar moest zijn, meent Eva Jinek. "Dus nee, heel redelijk en heel aardig." In de video hieronder zie je dat gesprek.

(Tekst gaat verder onder de video.)

Johan zei donderdag dat 'een redactielid' van Vandaag Inside aanwezig was bij de laatste uitzending van talkshow Jinek. "Toen waren wij net gestopt. En Jinek die gooit toch altijd na de uitzending wat pilsen naar binnen", zei de presentator. "Toen is ze op het toneel gesprongen en heeft ze in de microfoon geroepen: we hebben dat Vandaag Inside toch maar mooi van de buis gekregen. Dan denk ik dat je een eng mens bent als je zoiets doet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen wilde slachtoffers seksueel geweld niet pijnigen

Presentatoren Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp besloten op 29 april te stoppen na commotie over een bekentenis van Johan Derksen. Hij zei dat hij tientallen jaren geleden een bewusteloze vrouw had gepenetreerd met een kaars. Later herriep hij zijn verhaal. Na gesprekken met Talpa besloot het VI-trio toch door te gaan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!