Susan uit Race Om De Ringen Beeld © RTL/Videoland

Emoties lopen hoog op tijdens start van Race Om De Ringen

27 mei 2022 07:58

In 'Race Om De Ringen' nemen zes verloofde stellen het tegen elkaar op in een loodzware race door Jordanië. Door middel van pittige opdrachten, die ze samen doorstaan, moeten ze bepalen of ze klaar zijn voor de volgende stap in hun leven. In de eerste aflevering moeten de koppels in een soort ceremonie bij elkaar de ringen omdoen, nadat zij elkaar lieve woorden hebben toegesproken. De emoties lopen bij sommige stellen hoog op.

"Ik wil gewoon de rest van mijn leven met je delen"

Ieder stel begint met twee ringen, maar als zij tijdens een etappe van het spel niet snel genoeg zijn dan riskeren zij het om een ring te verliezen. In het ringenspel neemt het koppel dat het minst snel was het op tegen één of meerdere genomineerde tegenstanders. Tijdens dit spel mag het snelste stel zijn ringen behouden. De overige tweetallen leveren allemaal één ring in. Zijn ze beide ringen kwijt, dan is het spel voor hen afgelopen. Van de zes koppels kan er maar één de race om de ringen winnen. De prijs? Een bruidsschat van 25.000 euro en de huwelijksreis van hun dromen. De ringen die de stellen bij elkaar omdoen spelen dus een belangrijke rol in het spel. 

Terwijl presentator Beau van Erven Dorens zich als een soort huwelijksambtenaar presenteert, bijten Rick en Leonie het spits af. "Lieve Rick, ik ben heel dankbaar dat ik jou heb mogen leren kennen. En dat we al heel veel mooie momenten samen hebben mogen beleven. Ik kijk er heel erg naar uit om samen met jou de toekomst in te gaan." Leonie legt uit dat Rick - met wie ze al zes jaar samen is - veel voor haar betekent en raakt zichtbaar geëmotioneerd. "Ik wil gewoon de rest van mijn leven met je delen", zegt ze met een brok in haar keel. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Déze zes verloofde koppels strijden om huwelijksreis in Race om de Ringen

De 37-jarige Susan is met haar vriend Thomas de gelukkige ouders van twee dochters. Het stel is inmiddels zo'n twaalf jaar samen en hoopt binnenkort in het huwelijksbootje te stappen. Net als Leonie houdt ook Susan het niet droog tijdens haar speech. Na een vermoeide eerste race waarbij de koppels gelijk vanuit het vliegveld zo snel mogelijk de ringen én Beau moesten vinden, vindt Susan dat haar vriend haar hier goed doorheen wist te slepen. "Lieverd, eigenlijk heb ik precies wat je vandaag voor me hebt gedaan, tijdens dit hele avontuur nodig. Dat jij gewoon die rust bent voor mij. Dat ik vertrouwen voel zodat ik weer tot rust kan komen en dat ik dan het gevoel heb dat ik helemaal mezelf kan zijn. Gewoon puur en alleen omdat jij naast me staat", legt ze in tranen uit.  Susan noemt Thomas de man van haar dromen en hoopt dezelfde steun ook de rest van het programma van hem te ontvangen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beau van Erven Dorens niet bang voor concurrerende talkshows

Aan het einde van de aflevering moeten sommige koppels hun ring inleveren, nadat zij het ringenspel verliezen. De 40-jarige Joeri en de 50-jarige Renate moeten sowieso deelnemen aan deze opdracht, omdat zij tijdens de eerste race als laatste arriveren. De 27-jarige Patricia en de 33-jarige Bjorn zijn door hun medekandidaten uitgekozen om het tegen Joerie en Renate op te nemen. Ook de 27-jarige Sanne en de 29-jarige Bilal worden gekozen en moeten het spel spelen om hun ringen te behouden. Uiteindelijk weten Patricia en Bjorn te winnen en moeten de overige deelnemers per koppel één ring inleveren. 

Race om de Ringen is vanaf vandaag elke donderdag wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!