Beeld © RTL

Bizarste aflevering ooit van Zeeman Confronteert

24 mei 2022 21:49

In de aflevering van 'Zeeman Confronteert: Stalkers' duikt Thijs Zeeman (40) in de bizarre stalkingszaak waar de 26-jarige Cherissa uit Zeeland slachtoffer van is. Ze wordt al zes jaar lastiggevallen, maar de afgelopen anderhalf jaar is het flink uit de hand gelopen.

"Sorry, dit kan echt niet"

Thijs wordt geconfronteerd met een manier van stalken die hij nog nooit heeft meegemaakt. Het huis van Cherissa en haar man Youri, waar ze samen met hun dochter wonen, wordt digitaal 'overgenomen'. Daardoor voelen ze zich nooit veilig thuis. Tot overmaat van ramp worden veertien familieleden óók lastiggevallen. Ze zijn de wanhoop nabij.

De stalker laat lichten knipperen alsof het een discotheek is, zet de tv op de raarste momenten aan en luistert gesprekken af. Hij zoekt al helemaal de grenzen van het onacceptabele op als hij seksuele berichten over hun zesjarige dochter stuurt. Maar als alle vingers naar één dader wijzen, neemt de zaak een gekke wending.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Minderjarige stalker duikt opnieuw op in Zeeman Confronteert

Wie zit toch achter deze bizarre en angstaanjagende praktijken? Cherissa en Youri beschuldigen al jarenlang haar wraaklustige ex-vriend en hebben er meldingen van gedaan bij de politie. Thijs en zijn team zijn overtuigd van zijn onschuld. "Wij hebben door intensief onderzoek kunnen vaststellen dat jij het niet bent", vertelt Thijs hem tijdens een telefoongesprek. "Ik had altijd gezegd: ik ben het niet. Ik weet van niks", houdt de ex vol, die gebukt gaat onder de beschuldigingen. 

Al snel krijgt Thijs een ingeving: "Is onze hoofdverdachte niet gewoon Youri?" Om dit vast te stellen, is ingewikkeld digitaal onderzoek nodig. Uit dat onderzoek blijkt onomstotelijk dat hij inderdaad de dader is die onder andere zieke berichten over zijn eigen dochter stuurt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Thijs Zeeman betrapt stalker op heterdaad en confronteert hem

Cherissa lijkt volledig in shock als ze het nieuws hoort. "Sorry, dit kan echt niet." Bij de confrontatie doet Youri alsof hij erg ziek is. Bovendien weigert hij toe te geven dat hij achter deze wandaden zit. Youri zegt dat hij het zich 'niet kan herinneren'. Hij schuift het af op een psychose. "Hij heeft psychologische hulp nodig", concludeert Thijs. Youri laat achteraf via advocaten weten zich niet te herkennen in de uitspraken. Cherissa gelooft de resultaten ook niet en is nog steeds met hem samen. 

Zeeman Confronteert: Stalkers is iedere dinsdag om 20.30 uur te zien op RTL 5. Bekijk de aflevering hier terug. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!