Wonen Rob en Maurits uit Voor Hetzelfde Geld nog in Brabant?

25 mei 2022 09:29

Deze week zagen we in de tweede aflevering van 'Voor Hetzelfde Geld 'hoe Rob en Maurits Haarlem inruilden voor een dorp in Brabant. Maar is het voor tijdelijk of vertrekken ze voorgoed terug naar de provincie van hun roots?

"We hadden er zelf nog nooit over nagedacht om naar Nuenen te gaan, maar we waren heel blij toen we hoorden dat we hier gingen kijken bij een huis"

Aan het einde van de aflevering was te zien hoe Rob en Maurits het huis in Nuenen uiteindelijk hebben verbouwd. RTL.nl sprak het koppel ruim negen maanden na de opnames over het spannende avontuur. "Onze aflevering is anders dan alle andere afleveringen. Dit komt omdat wij ons hadden opgegeven toen wij nog een huis hadden. Wij wilde graag terug richting familie, maar we wisten niet goed waar. In de coronatijd ben ik mijn baan verloren en toen hebben wij ons huis verkocht", vertelt Rob.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voor Hetzelfde Geld-kijkers onder de indruk van resultaten klushuis

Maurits vult hem aan: "Dit was het laatste zetje wat wij nodig hadden om ons huis te verkopen en naar een andere stad of dorp te verhuizen dichter bij onze familie. We waren hierdoor niet meer aan Haarlem verbonden."

"Toen wij ons huis hadden verkocht waren we ook niet bang voor de volgende stap. Wij hechten ons namelijk niet echt aan een huis. We kunnen elk huis eigen maken en we kunnen altijd wel ergens terecht. Of bij familie en vrienden of we kopen of huren een huis of appartement", vervolgt hij, waarop Rob zegt: "We vinden de locatie wel belangrijk. Een huis kunnen we aankleden zoals wij zelf willen of het nou huis A of huis B is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bob Sikkes doet boekje open over het maken van Kopen zonder Kijken

De ervaring

Het koppel vond het heel leuk om mee te doen met het programma. Maar waren ze ook terechtgekomen in Nuenen zonder hun deelname? "Waarschijnlijk niet", geeft Rob toe. "Ik ben heel blij dat we aan dit programma hebben meegedaan, anders waren we nooit in Nuenen gaan kijken. Dit huis hadden we niet eens geopend op Funda. En als dit huis het niet was geworden, dan waren we hoe dan ook in deze regio blijven kijken. We hadden er zelf nog nooit over nagedacht om naar Nuenen te gaan, maar we waren heel blij toen we hoorden dat we hier gingen kijken bij een huis."

Maurits vult aan: "Ik vond het hartstikke leuk. Zeker die opnamedagen. Je staat namelijk een paar dagen helemaal in de schijnwerpers."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuw woonprogramma met Caroline Tensen: Kopen of Slopen

"Het was in eerste instantie niet de bedoeling dat de verbouwing zo extreem was. Maar ja, in Haarlem hadden vloerverwarming en wanneer je dat hebt gehad wil je nooit meer anders", aldus Maurits. "Dus wilden wij dat ook in dit huis en dat betekende dat de hele vloer eruit moest. Waarop wij dachten: als we dan toch bezig zijn dan kunnen we net zo goed alles doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bob Sikkes onthult: betalen KzK-deelnemers écht alles zelf?

Zo gezegd zo gedaan

Rob en Maurits wilden zoals eerder gezegd absoluut geen klushuis meer, omdat zij in Haarlem hun hele huis al hadden verbouwd. Totdat ze naar het out-of-the-box huis gingen kijken in Nuenen. Rob: "Het voordeel van een klushuis is dat je het helemaal naar je zin kan maken." Waarop Maurits zegt: "Wanneer je een huis koopt dat al zo goed als af is verander je er niet meer zo snel iets aan en wordt het dus nooit écht ons huis."

"Toen we hier voor het eerst doorheen reden dachten we 'dit is niet helemaal onze buurt'. De huizen zijn van de buitenkant niet mooi en naar onze smaak. Maar achteraf zijn ze wel heel ruim en groot. Daarbij was ons gevoel meteen goed bij dit dorp en het huis", vervolgt Maurits. Rob zegt hierop: "We hadden aangegeven dat we graag op de begane grond willen leven. Dit heeft er mede voor gezorgd dat we voor dit huis hebben gekozen."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Roos Reedijk onthult geheim achter KzK-stylingbudget

Rob en Maurits kregen uiteindelijk half augustus de sleutel. Toen kon de hele verbouwing eindelijk beginnen. Ze zijn in totaal acht maanden bezig geweest en wonen er nu net een maand.

"We hebben het overgrote gedeelte zelf gedaan met de hulp van vrienden en familie. Het plafond verhogen, de draagmuur opvangen met een stalen balk, het loodgieterswerk en de elektriciteit hebben we allemaal laten doen. Maar de rest, zoals de muren en de vloer eruit breken, hebben we eigenlijk allemaal zelf gedaan", vertelt Maurits. "Als je eraan begint dan denk je echt: ik doe dit nooit meer. Maar na afloop is de ergste pijn verdwenen en dan kunnen we er met een mooie blik op terugkijken."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Bob Sikkes ziet deelname aan Kopen zonder Kijken niet zitten

Of ze ooit nog weg willen? Rob: "We wonen in Nuenen in een rustige wijk, maar binnen vijf minuten zitten we in het centrum. In dit dorp zitten veel restaurants en er wordt van alles georganiseerd. Het is een heel gezellig en levendig dorp."

Het dorp heeft volgens Maurits ook veel overeenkomsten met Haarlem. "De mensen zijn allemaal wat ouder, hebben geld te besteden en houden van lekker eten. We wonen hier heerlijk!"

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!