Danny de Munk, René Froger, Samantha Steenwijk en Jeroen van der Boom Beeld © William Rutten

SBS start zoektocht naar dé nieuwe volkszanger van Nederland

25 mei 2022 11:26

SBS6 lijkt het genre van programma's vol volkszangers helemaal te omarmen. Eerst was er natuurlijk al 'Ik Geloof In Mij' en 'Hazes Is De Basis'. Nu gaat de zender op zoek naar de nieuwe volkszanger van Nederland, in 'De Hollandse Nieuwe'.

In het programma komen de kandidaten niet naar een studio vol ledlampen, maar gaat presentator Jeroen van der Boom juist naar hen toe. Ook juryleden René Froger, Samantha Steenwijk en Danny de Munk helpen bij de zoektocht naar weer een volkszanger die de liedjes van André Hazes kan coveren.

De aspirant-volkszangers, die vast ooit hopen mee te mogen doen aan Beste Zangers, moeten overigens zelf hun thuis omtoveren tot een plek om op te treden. Daarbij mogen ze ook nog eens hun eigen vrienden- en kennissenkring optrommelen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ik Geloof In Mij-zangers brengen nummer uit zonder René Le Blanc

In de tweede ronde ontvangen de kandidaten die de auditie hebben overleefd een geldbedrag om hun volgende optreden te verbeteren en aan te kleden. Dit keer moeten ze optreden in bijvoorbeeld een voetbalkantine of op een rondvaartboot. 

De finale vindt plaats op een grote locatie die qua gezelligheid niet onderdoet voor een kroeg. Hier bepaalt de jury wie de nieuwe volkszanger van Nederland wordt. Diegene mag vervolgens een bekend liedje coveren op het podium tijden een concert van De Toppers. De Hollandse Nieuwe is vanaf zaterdag 4 juni elke week om 21.00 uur te zien op SBS6. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

André Hazes duikt op bij Holland Zingt Hazes-concert

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!