The Passion Hemelvaart Beeld © Sander Mullkens

Kim-Lian van der Meij opnieuw te zien als Maria Magdalena in The Passion Hemelvaart

26 mei 2022 03:30

Voor het eerst is er dit jaar een tweede editie van 'The Passion'. Donderdag wordt een hemelvaarteditie van het jaarlijkse muzikale evenement uitgezonden op NPO 1. Organisatoren KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland willen de kijker zo kennis laten maken met het verhaal van 'een van de minst bekende feestdagen', zo legde Peter Kuipers (42), directievoorzitter bij de omroep, eerder uit.

"Als acteur is het een hele leuke rol. Het is mooi om die transformatie die zij doormaakt te mogen spelen"

Waar The Passion, jaarlijks vlak voor Pasen op Witte Donderdag te zien, vertelt over het lijden en de dood van Jezus gaat het verhaal van Hemelvaartsdag over hoe hij daarna is opgestaan en zijn discipelen vraagt zijn werk voort te zetten. Het paasspektakel werd in april live vanuit Doetinchem uitgezonden. The Passion Hemelvaart is al opgenomen en dus niet live.

The Passion vanavond weer op tv met Hemelvaartverhaal

01:58
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tranen Dennis Weening in The Passion waren echt: 'Kwam allemaal terug'

De rollen in beide vertellingen worden door dezelfde hoofdrolspelers gespeeld. Zo praat Ruud de Wild het verhaal wederom aan elkaar. Kim-Lian van der Meij is donderdag opnieuw te zien als Maria Magdalena. "Je gaat zien wat er gebeurt na Pasen, maar dan door de ogen van Maria Magdalena", vertelt de actrice aan het ANP.

Waar Kim-Lian als Maria-Magdalena in de reguliere editie van The Passion nog een bescheiden rol had, is die in The Passion Hemelvaart een stuk groter. "Je ziet nu pas echt hoe belangrijk zij is geweest. Zij wordt nu in de leiderspositie gezet door Jezus zelf en gaat veel meer in haar kracht staan", vertelt de actrice. "Als acteur is het een hele leuke rol. Het is mooi om die transformatie die zij doormaakt te mogen spelen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim-Lian van der Meij speelt hoofdrol in The Passion

Waar The Passion gaat over het lijden en de dood van Jezus, gaat het verhaal van Hemelvaartsdag over hoe hij daarna is opgestaan. Hij vraagt zijn discipelen, onder wie Maria-Magdalena, zijn werk voort te zetten. "Heel gaaf dat er een vervolg komt en dat we allemaal herinnerd worden aan waar Hemelvaart eigenlijk over gaat", aldus de actrice "Ik ben helemaal niet grootgebracht met Bijbelverhalen. Dus ik dacht zelf ook: Oh, is dát wat we vieren met Hemelvaart? Het is echt een mooi en persoonlijk verhaal."

Behalve Kim-Lian, zijn ook Soy Kroon (Jezus), Thomas Cammaert (Petrus) en Noortje Herlaar (Maria) weer te zien. The Passion Hemelvaart wordt donderdag om 20.30 uur uitgezonden via NPO 1.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Soy Kroon blaast kijkers The Passion omver: 'Jezus, wat goed'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!