Stefano Keizers in De Verraders Beeld © RTL/Videoland

Verrader Stefano door het lint: 'Jullie zijn geen terechte winnaars'

27 mei 2022 21:28

De spraakmakende finale van 'De Verraders' zit erop. De ontknoping kreeg een bizarre wending toen Verrader Stefano Keizers (34) zijn laatste pleidooi hield.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de finale van De Verraders.

"Ik snap niet waarom dit zo keihard moet"

In de ochtend schuift Stefano, gehuld in een blauw gewaad, bloedchagrijnig aan in de ontbijtzaal. Hij wil geen woord wisselen met de andere kandidaten en schuift zijn stoel ver van hen vandaan. "Ik heb een donkerbruin vermoeden dat het niet goed gaat met Stefano", zegt Steven Brunswijk. "Ben je boos?" "Ja", antwoordt Stefano. Hij geeft aan niet boos te zijn op de groep. "Ik praat niet meer tot de ronde tafel."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Getrouwen flikken het weer: Verrader wordt verbannen

Het is duidelijk dat de Getrouwen op Stefano zitten. En dat voelt de Verrader maar al te goed. Tijdens de ronde tafel vertelt hij wat hem drijft om mee te doen aan het programma. "Het begint met iets persoonlijks", start hij zijn laatste woorden. "De afgelopen twee jaar heb ik bijna geen inkomsten gehad. Grotendeels dankzij corona. (…) Ik woon in een sociale huurwoning van 20 vierkante meter. Ik mag twee keer per maand bij Humberto voor 300 euro een foto maken."

"Dus in tegenstelling tot jullie ben ik dit spel ingegaan met de motivatie om het prijzengeld te winnen", zegt Stefano over de zilverpot die hij graag mee naar huis zou nemen. "Mijn kans om dit prijzengeld, dat ik keihard nodig heb om mijn gaten te dichten, binnen te halen, zag ik stukje bij stukje in rook opgaan."

Hij is pislink op de Getrouwen die over zijn gebleven. "Het steekt me. Niet omdat ik het verlies. (…) Waarom steekt het mij? Omdat ik persoonlijk echt denk dat jullie drieën niet de terechte winnaars zijn van dit programma", vertelt hij bikkelhard. "Er zijn andere mensen geweest die het spel hebben gespeeld. Jullie zijn daarin de kandidaten die niet de kwaliteit hebben getoond om te kunnen zeggen: 'Ik heb dit spel terecht gewonnen.'" Stefano vindt dat alleen de Verraders hadden mogen winnen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste Verrader moet het veld ruimen: 'Eindelijk'

De Getrouwen laten het er niet bij zitten en spelen Stefano linea recta naar huis toe. Dionne Slagter heeft medelijden met de cabaretier. "Als je het wil aannemen, ben ik bereid mijn helft (van het prijzengeld, red.) aan jou te geven." Stefano zegt als een gebeten hond: "Vergeet het maar."

Stefano zegt tijdens zijn onthulling: "Ik ben niet een Verrader, ik ben De Verrader." Hij loopt vervolgens op dramatische wijze weg. Dionne is tot tranen toe geroerd. "Ik snap echt niet waar dit voor nodig is, sorry." Ze wordt getroost door haar mede-Getrouwen. "Ik snap niet waarom dit zo keihard moet", snikt ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Esmée en Dionne crashen in De Verraders: 'In shock'

Dan zijn de Getrouwen met z’n drieën over en zij moeten onderling uitvechten wie het zilver mee naar huis neemt. Toine van Peperstraten, Steven en Dionne kiezen alle drie voor trouw en nemen ieder een derde van de pot mee naar huis. Ze zijn door het dolle heen. "Oh, man, wat een avontuur, hè?" zegt Toine. En zo komt er na negen weken een einde aan het bloedstollende programma.

Alle afleveringen van De Verraders kijk je terug bij Videoland.

Stefano is woest: 'Jullie zijn geen terechte winnaars'

06:13

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!