Champions League

Zaterdagavondshows naar achtergrond door Champions League-finale

29 mei 2022 08:08

De Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid is zaterdagavond op RTL 7 door ruim 1,5 miljoen mensen bekeken. De voetbalwedstrijd, die werd gewonnen door de Spanjaarden, duwde daarmee de grote zaterdagavondshows naar de achtergrond.

De finale van de Champions League werd een stuk beter bekeken dan vorig jaar. Toen trok het duel tussen Manchester City en Chelsea op SBS6 bijna 1,1 miljoen kijkers. Mogelijk had het te maken met de late start van de wedstrijd. Vanwege veiligheidsproblemen werd het eerste fluitsignaal ruim een halfuur later gegeven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Emma Wortelboer beleeft kijkcijferhorror met nieuw programma

Op RTL 4 begon de nieuwe show Domino Challenge met Ruben Nicolai met 873.000 kijkers. Daarna werd de tweede aflevering van de 1% Quiz, gepresenteerd door Tijl Beckand, bekeken door 564.000 mensen. Dat zijn er bijna 200.000 minder dan vorige week.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkcijferhit De Slimste Mens gaat ook naar Duitsland

Ook NPO 1 verloor kijkers: de kijkcijferhit Even Tot Hier trok bijna 1,4 miljoen kijkers tegen ruim 1,7 miljoen vorige week. De tweede aflevering van The Connection moest het doen met 804.000 kijkers. Vorige week bereikte de nieuwe kennisquiz van Matthijs van Nieuwkerk nog ruim een miljoen mensen.

SBS6 bleef op primetime onder het half miljoen. Code van Coppens was goed voor een publiek van 429.000 kijkers.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!