Beeld © Videoland

Veeleisend stel in KzK krijgt ultimatum van makelaar Alex: 'Er moet een reset komen'

30 mei 2022 22:04

Kijkers van 'Kopen zonder Kijken' konden vorige week hun geluk niet op: éindelijk was er een keer een positief gestemd stel met realistische wensen die werkelijk overal blij mee waren. Deze week is dat wel anders: Robert-Jan en Maran hebben namelijk een flink wensenlijstje en er is maar weinig dat hun goedkeuring kan wegdragen. Makelaar Alex besluit ze dan ook stevig toe te spreken en stelt ze een ultimatum.

"Echt álles moet eruit"

Robert-Jan en Maran wonen momenteel in Utrecht in een dure huurwoning met hun zoontje Wolf. Hun wensenlijstje liegt er niet om: ze zijn op zoek naar een ruime jaren 30 woning mét visgraatvloer, van minimaal 140 vierkante meter, met minimaal 3 slaapkamers, een werkkamer en dan ook nog in een paar specifieke wijken in Utrecht, Amersfoort en Hilversum. Met een budget van 660.000 euro hebben ze aardig wat te besteden, maar met de wensen die ze tot nu toe hebben wil het maar niet vlotten.

Makelaar Alex van Keulen gaat vol goede moed van start, maar moet na een paar maanden concluderen dat het niet wil lukken. Hij brengt een bezoekje aan het stel om ze het slechte nieuws te vertellen. "We zijn al een aantal maanden bezig om voor jullie te zoeken en de conclusie is heel duidelijk. Dat wat jullie zoeken is niet meer te koop." Het nieuws komt bij het stel hard aan. "Dat wachten is wel echt een ding", zo vindt Maran. "We zijn vier maanden verder inmiddels en hadden echt wel gehoopt dat er wat gekocht zou zijn."

Tekst gaat verder onder de video.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alex uit Kopen Zonder Kijken kan na blunder niet meer over straat

Alex realiseert zich dat hij geen leuk nieuws heeft: "Dat luchtballonnetje dat jullie in het begin hadden heb ik even lek gestoken. Ik heb jullie droom aan flarden geholpen en ik hoop dat jullie je ook gaan realiseren dat er echt een reset moet komen van jullie woonwensenlijstje. Duurdere wijken zijn gewoon niet haalbaar. Leuker kunnen we het niet maken, wel duidelijker." Hoewel de twee not amused zijn, besluiten ze toch een aantal concessies te doen. "We hebben besloten het aantal vierkante meters wat terug te brengen, met pijn in ons hart. Ook mag het zoekgebied wat groter worden. Dus we hopen dat dit tot een succes gaat leiden", aldus Maran.

Als er uiteindelijk een woning wordt gevonden en het stel het gebruikelijke rondje mag doen langs meerdere koopwoningen, wordt al snel duidelijk dat ze erg kritisch zijn. Er zijn maar weinig huizen die hun goedkeuring kunnen wegdragen. Als ze uiteindelijk hun gekochte huis krijgen te zien, kunnen ze hun teleurstelling niet verbergen. Wanneer ze een rondje door het huis doen vliegen de 'Wát afschuwelijk' je om de oren. "Wat lelijk, nee niet mijn ding", zo weet Maran uit te brengen. "Echt álles moet eruit. Het wordt gewoon met de kamer erger", zo moet ze concluderen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kopen zonder Kijken-makelaar Alex valt in vijver

Het team van Kopen zonder Kijken staat dan ook geen makkelijke taak te wachten: lukt het ze om het stel alsnog tevreden te krijgen? Aan het budget zal het in ieder geval niet liggen, de verbouwing kost maar liefst 175.000 euro. Een buitensporig bedrag, maar dan krijg je ook wat: als de twee aan het einde van de aflevering hun huis krijgen te zien, zijn al hun twijfels al sneeuw voor de zon verdwenen. "Jeetje, dit is mooi! Ik kan het gewoon echt niet geloven", zo weet Maran uit te brengen. Ook Robert-Jan is erg enthousiast: "Ik ben zo blij!" zo roept hij uit. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bob Sikkes doet boekje open over het maken van Kopen zonder Kijken

De veeleisende en kritische houding van het stel is toch wel wat anders dan die van het stel van vorige week, Shannon en Cevar. Zij wisten de harten van de kijkers te veroveren met hun positieve instelling:

Kopen zonder Kijken is elke maandagavond om 20.30 uur op RTL 4 te zien of terug te kijken bij Videoland. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!