Beeld © RTL

Stalker jaagt Nancy stuipen op het lijf met hakbijl in Zeeman Confronteert

31 mei 2022 21:30

Nancy (37) denkt zo’n zeven jaar geleden een goede vriend te hebben gevonden in Marco. Helaas blijkt hij andere intenties te hebben. Als hij merkt dat zijn gevoelens voor Nancy niet wederzijds zijn, slaan de stoppen bij hem door. Hij valt haar dagelijks lastig via de telefoon, staat onaangekondigd voor haar deur en valt zelfs haar dochters lastig. Voor Nancy is de maat vol: zij hoopt dat Thijs Zeeman (40) van 'Zeeman Confronteert: Stalkers' haar kan helpen.

"Ik ga je slachten als een haas, ondersteboven"

Nancy heeft Marco een paar jaar geleden op de contactsite Badoo leren kennen. Nancy is op dat moment niet op zoek naar een relatie maar wel naar een vriendschap, en denkt dat Marco er hetzelfde over dacht. De twee hebben gezamenlijke interesses en zien elkaar geregeld. Als Nancy op een gegeven moment merkt dat Marco toch meer wil, laat ze hem duidelijk weten dat ze daar niet op zit te wachten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bizarste aflevering ooit van Zeeman Confronteert

Op dat moment verandert hij in een hardnekkige stalker: hij begint Nancy dagelijks te bellen, appen en staat regelmatig onaangekondigd voor haar deur. En daar blijft het niet bij: op een gegeven moment probeert hij zelfs met een hakbijl haar deur in te slaan. Als ze dan ook nog doodsbedreigingen krijgt, is de maat voor haar vol. Ze besluit samen met haar dochters te verhuizen, in de hoop dat ze op deze manier Marco kan ontkomen. Het fysieke stalken stopt weliswaar, maar online gaat het gewoon door. "Ik ga je slachten als een haas, ondersteboven", zo luidt zijn laatste berichtje, vertelt Nancy. Ook looft hij op Facebook een geldbeloning uit voor degene die het adres van Nancy voor hem kan achterhalen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Minderjarige stalker duikt opnieuw op in Zeeman Confronteert

Omdat Marco beweert te weten waar haar dochters op school zitten, wil Nancy er zeker van zijn dat dit niet het geval is en dat hun woonadres nog steeds onbekend voor hem is. Thijs gaat dat voor haar uitzoeken en ontdekt al snel dat Marco niet meer op zijn huidige adres woont, maar is verhuisd. Omdat hij geen enkele keer in de buurt van het huis van Nancy wordt gespot, lijkt het Thijs stug dat hij weet waar Nancy woont.

Ze besluiten Marco nog wel te confronteren met zijn gedrag. Als Thijs op hem afstapt, geeft Marco direct toe dat hij haar inderdaad aan stalken is. "Ik weet niet waarom ik het doe. Er zit iets niet goed bij mij. Ik heb er ook wel spijt van, want zo ben ik helemaal niet. Het is mijn karakter niet." Als Thijs aangeeft dat ze hem via het programma hulp kunnen aanbieden, laat hij weten dat hij daarvoor open staat. "Het is ook echt geen opzet. Echt honderd procent geen opzet."

Stalker van Nancy vernielt haar huis met bijl

01:52

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!