Beeld © RTL

Voor Hetzelfde Geld-koppel vindt na teleurstelling toch een huis

31 mei 2022 21:58

Opnieuw zoeken twee makelaars naar de droomhuizen van kandidaten in 'Voor Hetzelfde Geld'. Deze week zijn Bob (38) en Iris (33) aan de beurt. De sportieve natuurliefhebbers zoeken een vrijstaand huis met duizend vierkante meter grond in het bos. De grote vraag is: lukt het hen om hét huis te vinden in deze hysterische huizenmarkt?

"Qua aanzicht hebben we ons droomhuis gevonden"

Bob en Iris hopen hun hoekwoning in het grijze Almere achter zich te laten voor een plekje in de natuur, maar dan wel voor een budget van maximaal 450.000 euro. Makelaar Debbie ziet het niet zitten als ze kijkt naar het budget en de lange eisenlijst van het koppel. "Dit wordt een lastige, onmogelijke opgave", stelt ze.

Onmogelijk blijkt het niet te zijn. Uiteindelijk kiezen Bob en Iris ervoor om een proefweek door te brengen in het huis in Norg, provincie Drenthe, dat makelaar Debbie voor hen heeft gevonden. Het huis is nog niet helemaal naar smaak, maar de bosrijke omgeving lonkt. "Het voelt toch gelijk goed hier", zegt Bob als ze bij het huis arriveren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wonen Rob en Maurits uit Voor Hetzelfde Geld nog in Brabant?

Maar is het stel nog steeds gek op het huis als ze er een week hebben gewoond? Aan enkel glas in huis kun je iets doen, maar de drukke weg die pal aan de voorkant van de woning ligt niet. En tja, een uur en veertig minuten naar je werk rijden is ook niet ideaal voor het koppel. Bovendien hebben ze nog een spaarpotje van om en nabij de 80.000 euro nodig om het huis in te richten zoals zij het graag willen. 

Na de logeerweek komt Natasja Froger langs om te vragen of Bob en Iris een bod willen uitbrengen op de woning in Drenthe. "Qua aanzicht hebben we ons droomhuis gevonden. Het is echt een heel leuk huis. Maar de reisafstand is te ver, zeker voor vijf dagen per week", zegt Bob. Ook de drukke weg is hem een doorn in het oog. Ze besluiten daarom om geen bod uit te brengen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voor Hetzelfde Geld-kijkers onder de indruk van resultaten klushuis

De droom van een huis in het bos staat na de opnames even op een laag pitje. In plaats daarvan hebben Bob en Iris een camper gekocht. "Er is heel veel gebeurd wat ons heeft doen besluiten om de camper aan te schaffen en op pad te gaan." 

Voor Hetzelfde Geld is elke dinsdag om 20.30 uur te zien op RTL 4 en bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!