Kasteelvrouwe Emmy Beeld © Omroep MAX/Kasteelvrouwe Emmy 31-05-2022

Kijkers Kasteelvrouwe Emmy genieten van haar vrijheid én haar honden

1 juni 2022 07:50

In de Franse Dordogne staat een kasteel dat wel een aardige opknapbeurt kan gebruiken. Degene die het kasteel heeft gekocht, is voormalig 'Ik Vertrek'-deelneemster Emmy. Ze ziet heel veel mogelijkheden in het kasteel. Haar man Rutger ziet vooral onmogelijkheden. In 'Kasteelvrouwe Emmy' krijgt haar klusavontuur een vervolg. En de kijkers genoten er enorm van.

"Eigen baas en geniet van haar vrijheid"

Kasteelvrouwe Emmy lijkt qua verhaal natuurlijk een beetje op Chateau Meiland. Het is alleen de minder hysterische versie. Er is namelijk niet iemand die om de minuut een harde kreet uitslaat. Emmy geniet vooral van haar leven, zegt ze zelf, ondanks haar Franse kasteel dat zo lek is als een mandje. "Ik wil het zelf opknappen, zoals ik het wil", zegt ze. 

En wonder boven wonder besluit zelfs haar partner Rutger om zijn Gooische woonboot te verlaten en ten minste voor een halfjaar naar Frankrijk af te reizen. "Ik ben heel blij dat hij komt", vertelt Emmy. "Hij is toch mijn rots in de branding."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Emmy uit Ik Vertrek wil niet de nieuwe Martien Meiland worden

Bij het publiek valt Emmy in ieder geval in de smaak. 'Ik ga elke week kijken naar Emmy. Ik vind haar geweldig en ben groot fan van haar. Dit is haar droom, groot kasteel met zes grote kamers en twaalf voetbalvelden aan land. Eigen baas en geniet van haar vrijheid', schrijft iemand. Ook mensen die haar kenden toen ze nog in Nederland woonde, gunnen haar het beste. 'Voordat ze haar kasteel kocht was ze zo’n lieve verpleegkundige, niet alleen voor onze kleuter (toen baby), maar ook voor zijn moeder.'

Wie ook in trek zijn bij de kijkers, zijn Emmy's honden. Veel mensen vragen zich af van welk ras haar viervoeters zijn. En zelfs honden kijken graag naar het programma. Een kijker deelt een foto van haar hond die gebiologeerd naar de show kijkt. 'Kan het niet over mijn hart verkrijgen het af te zetten.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Realityserie kasteelhoudster Emmy uit Ik Vertrek bijna van start

De eerste aflevering van Kasteelvrouwe Emmy gemist? Terugkijken kan hier. Het programma zie je iedere dinsdag rond 20.30 uur op NPO1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!