Voor Hetzelfde Geld-stel wil met camper naar Portugal

1 juni 2022 11:46

In 'Voor Hetzelfde Geld' was gisteravond te zien hoe Bob en Iris een huis zochten in de natuur, maar dan wel maximaal een uur van Almere vandaan. Het bleek onmogelijk. En daarom verkochten ze al hun spullen en kochten ze een camper. Aan 'RTL.nl' vertellen ze over hun toekomstplannen.

"De mogelijkheid deed ons voor en we dachten vooral: fuck it, we doen het!"

Bob en Iris hoopten hun droomhuis met het programma te kunnen vinden. "De huizen die Debbie en Vinod aandroegen vonden we dan ook echt mooi. Het was alleen jammer dat ze rondom de reistijd niet voldeden aan onze eisen. Het was echt een voorwaarde om maximaal één uur en een kwartier reistijd te hebben tussen het werk en de woning. Daar liep het uiteindelijk op stuk."

 "Het meedoen aan het programma en het proefwonen hebben we als positief en leuk ervaren, maar het was ook een heel intense periode", gaat Iris verder. "We kenden het programma al van de vorige seizoenen, maar hadden er een iets andere verwachting bij. Dat de filmploeg er bijna altijd bij is, daar denk je op voorhand niet zo snel over na. Daar moesten we echt even aan wennen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voor Hetzelfde Geld-koppel vindt na teleurstelling toch een huis

Bob: "Dankzij het proefwonen hebben we wel meer geleerd over wat we willen en nodig hebben in een woning. We wilden eerst minimaal 1000 m² tuin, maar zijn ze erachter gekomen dat 750 m² ook meer dan prima is."

Uiteindelijk koos het stel ervoor om de woning in Norg niet te kopen. Waarom? Het kwam vooral door de reistijd. "Deze woning was echt te ver van Almere. Daarnaast moest er voor heel veel geld verbouwd worden om alleen de basis van het huis naar 2022 te moderniseren", leggen ze uit. "Dat zagen we niet zitten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wonen Rob en Maurits uit Voor Hetzelfde Geld nog in Brabant?

In plaats daarvan hebben Bob en Iris hun plannen uiteindelijk volledig omgegooid. Vanaf juni willen ze minimaal een jaar op reis in hun nieuwe huis: een camper! Iris: "We hebben geen haast en hebben geen plannen. We willen leven van dag tot dag. Geen stress en geen gestructureerd leven. We verkochten ons huis en doen alle spullen weg. De mogelijkheid deed ons voor en we dachten vooral: fuck it, we doen het! Veel samen zijn en herinneringen maken die niemand ons meer afneemt. Dat is het plan."

Het nieuwe huis op wielen van Bob en Iris

Alle deuren zijn geopend voor de twee. Bob heeft zijn baan opgezegd en het enige wat ze meenemen op reis zijn de hoognodige spullen. Wanneer ze uiteindelijk terugkomen zijn er oneindig veel opties voor een nieuwe woning en woonplaats. Ze zijn door werk ook niet meer aan Almere verbonden. "Het is heel spannend en onzeker, maar misschien eindigen we wel in Portugal!", lacht Iris.

Na een hoop teleurstellingen toch een nieuw huis!

03:30

Voor Hetzelfde Geld is elke dinsdag om 20.30 uur te zien op RTL 4 en bij Videoland.

Hier lees je nog meer over het Voor Hetzelfde Geld-avontuur van Bob en Iris.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!