Thomas Berge in Het Perfecte Plaatje Beeld © RTL/Videoland

Jury uit Het Perfecte Plaatje niet te spreken over attitude Thomas Berge

1 juni 2022 22:07

Voor de nieuwste editie van 'Het Perfecte Plaatje' gaan acht bekende Nederlanders naar Argentinië om in verschillende opdrachten te strijden voor dé perfecte foto. Waar kandidaten normaal ruim zes maanden mogen oefenen met alle professionele apparatuur, krijgen ze er in deze speciale editie van het programma slechts drie weken voor. In de eerste aflevering moeten de bekende amateurfotografen meteen twee opdrachten zien te voltooien. Niet alle kandidaten weten de jury te overrompelen. Zo krijgt Thomas Berge (32) zelfs de wind van voren.

"Hoe kan je nou klaar zijn na het maken van zeven foto's?" 

Als eerste opdracht moeten de kandidaten in het bruisende San Telmo - een van de oudste wijken van Buenos Aires - in duo's een foto van elkaar maken. In het genre straatfotografie moeten de deelnemers een 'zo Argentijns mogelijk tafereel' weten vast te leggen, waarbij niet alleen de Argentijnse inwoners een rol spelen in de foto, maar dus ook hun medekandidaat. 

De Twentenaren Thomas Berge en Daphne Bunskoek zijn als duo aan elkaar gekoppeld en moeten hét perfecte plaatje van elkaar weten te schieten. Waar Daphne echter ruim haar tijd neemt met het maken van de foto's, houdt Thomas het na zeven foto's wel voor gezien. Volgens de zanger zit de beste foto er namelijk al tussen. De jury is daarentegen niet zo blij met deze houding. Tijdens de beoordeling deelt Tijl Beckand, de presentator van het programma, de kritiek met Thomas. "De jury was absoluut niet te spreken over jouw attitude, want hoe kan je nou klaar zijn na het maken van zeven foto's?" 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuw jurylid vervangt Cynthia Bol in Het Perfecte Plaatje in Argentinië

Volgens Thomas is hier sprake van een misverstand, want hij 'bedoelt het niet slecht' of heeft 'een attitude'. "Met een goed hart heb ik mijn perfecte plaatje proberen te schieten." Ondanks de kritiek, weet Thomas met een van de zeven foto's toch raak te schieten. De zanger eindigt namelijk best hoog in de ranking. "Dat komt omdat jouw foto iets heel spontaans en echts heeft", vertelt Tijl. Met een 6,5 eindigt Thomas op een vierde plek. "De volgende keer meer de tijd nemen", geeft de zanger zichzelf als advies mee. Vooralsnog is hij 'wel echt blij' met een 6.5. 

Thomas neemt zijn eigen advies gelijk ter harte, want voor de tweede opdracht heeft hij zo'n '500 foto's genomen'. En dat wordt ook rijkelijk beloond, want hij scoort een 7.8 met zijn foto en daarmee komt hij uit op een gemiddelde van een 7.2. 

De winnaar van de eerste aflevering is Renée Soutendijk. Zij eindigt met een 7.8 op de eerste plek. Met een 5.4 komt Tim den Besten op de laatste plek terecht. Normaal zou dit betekenen dat hij niet langer meer in de race zit voor Het Perfecte Plaatje, maar omdat dit de eerste aflevering is, mag iedereen door naar de volgende ronde. 

Valt er iemand af in de eerste aflevering?

03:17
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Achter Het Perfecte Plaatje: Patrick blikt terug op finale

Naast Thomas, Renée, Daphne en Tim doen ook de presentatoren Jochem van Gelder en Maurice Lede mee. Ook online persoonlijkheid Roxanne Kwant en actrice Babette van Veen zijn afgereisd naar Argentinië. 

Het perfecte plaatje in Argentinië is elke woensdag te zien om 20.30 uur op RTL 4 en kijk je vooruit bij Videoland. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!