Rachel Hazes Beeld © SBS6 - BN'ers in het Ziekenhuis 01-06-2022

Rachel Hazes laat laatste wens patiënt in vervulling gaan in BN'ers in het Ziekenhuis

1 juni 2022 21:46

Rachel Hazes (52) ontmoet in 'BN'ers in het Ziekenhuis' een patiënt die niet lang meer te leven heeft. Het ontroerde de weduwe van André Hazes. Ze heeft alles op alles gezet om zijn grootste wens in vervulling te laten gaan.

"Ik vind het heel heftig wat u nu zegt"

Het is de laatste stagedag van de BN'ers. Rachel gaat naar haar laatste patiënt van de dag: meneer Verschuren. Hij heeft uitgezaaide prostaatkanker. De patiënt heeft een zware dag achter de rug. "Einde verhaal", verklaart hij aan Rachel, "een maandje of drie nog, denk ik." Rachel staat perplex. "Oh, mijn God", reageert ze. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caroline van der Plas leent make-up van Rachel Hazes: 'Veel te bruin'

"Ik vind het heel heftig wat u nu zegt", vertelt ze aan haar patiënt. "Ik zou zeggen: eerlijk", vertelt hij. "Zo zijn de kaarten geschud en je moet ermee leren leven." Tijdens een familieberaad heeft hij het oordeel van de arts te horen gekregen. "De kanker is van mijn prostaat uitgezaaid naar mijn botten." 

"Er is niks meer aan te doen. Het is einde oefening. Gelukkig mag ik kiezen: naar huis of naar een hospice. Dus ik ga lekker naar huis toe en daar mijn tijd uitzitten." Rachel luistert aandachtig naar het heftige verhaal. Meneer Verschuren heeft zijn lot al geaccepteerd. 

"Wat zou u nog willen doen?", vraagt Rachel aan haar patiënt. "Ik zou graag nog een keertje naar Blijdorp willen. Naar het onderdeel Oceanië. Daar ben ik nog nooit geweest." Dan doet Rachel haar belofte. "Laat u maar weten wanneer u daar zin in heeft dan ga ik regelen dat u daarnaartoe kan." "Dat zou ik hartstikke toppie vinden", laat meneer Verschuren weten.

Een paar weken later is het dan zover. Rachel loopt met meneer Verschuren door het dierenpark in Rotterdam. Hij geniet zichtbaar met volle teugen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Natasja Froger maant Rachel Hazes om te stoppen met roken na ziekenhuisstage

En zo komt er een einde aan BN'ers in het Ziekenhuis. We hebben een paar weken lang Rachel Hazes, Natasja Froger, Caroline van der Plas en Philippe Geubels kunnen volgen tijdens hun stage in het ziekenhuis. Ze hebben veel geleerd over het vak, maar ook over zichzelf. Ze hebben nog meer respect voor de mensen in de zorg gekregen. Helden zijn het, volgens de stagiairs. 

Alle afleveringen van BN'ers in het Ziekenhuis kijk je terug bij KIJK.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!