Eating With My Ex Beeld © Eating With My Ex/discovery+

Wouter brengt Julia aan het huilen in Eating With My Ex

3 juni 2022 16:19

Vol goede moed (en liefde) begonnen Wouter (31) en Julia (25) vorig seizoen aan dé ultieme relatietest: 'Temptation Island'. Hoewel hun relatie het programma overleefde, besloten ze na de opnames alsnog uit elkaar te gaan. In 'Eating With My Ex' komen de exen nog één keer bij elkaar om de lucht te klaren.

"We zijn er toch ook over uit dat het niet werkt"

Het duurde negen maanden voordat de twee uiteindelijk een relatie kregen. Vooral Wouter had flink wat tijd nodig om Julia volledig te vertrouwen, en daar zit Julia nog altijd mee. "Na Temptation - dat wij gelukkig hadden overleefd - vond ik dat hij wel iets meer zijn best voor mij mocht doen, maar uiteindelijk is dat niet gelukt", vertelt ze.

Het stel verbrak hun relatie na een heftige ruzie in de sportschool. Volgens Wouter kwam de break-up best onverwacht. "We hadden bepaalde dingen gepland, afgesproken. Daar hield ik me aan en was ik druk mee bezig", legt hij uit voor de camera.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Weerzien in Eating With My Ex gaat gepaard met tranen

Dat er nog altijd liefde is tussen Wouter en Julia, daar is geen twijfel over mogelijk. Julia heeft zelfs nog hoop dat ze weer bij elkaar komen in de toekomst. Ze wordt dan ook emotioneel als ze haar ex voor het eerst in lange tijd weer ziet. Op de vraag of ze niet al eerder uit elkaar hadden moeten gaan, bijvoorbeeld al tijdens het programma, reageren ze alle twee anders. Volgens Wouter hadden hun laatste maanden samen 'niet echt meerwaarde' en heeft hun tijd samen na de ultieme relatietest het voor hem alleen maar moeilijker gemaakt alsnog afstand te nemen.

Julia denkt daar anders over en vertelt: "Je kan daar niet zeggen dat je me mist en alles wil doen en als je dat in Nederland dan niet doet... dan heb ik toch zekerheid dat ik de juiste keuze maak."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Shirley schiet volledig uit haar slof in Eating With My Ex: 'Schijnheilige kwal'

Hoewel het gesprek goed begint, komen al snel weer oude irritaties naar boven. "Dit soort dingen zegt wel weer dat het nooit gaat werken", concludeert Wouter dan ook al snel na wat gekibbel. "We zijn toch ook gewoon heel anders", vult Julia hem aan. "We zijn er toch ook over uit dat het niet werkt." Voor nu laten ze elkaar dan ook los. "Als het zo moet zijn, groeien we vanzelf wel naar elkaar toe. En als het niet zo moet zijn, dan niet", aldus Wouter.

Eating With My Ex: Going Dutch is te zien op discovery+. Ook MAFS-koppel Ingeborg en Chantal is in de nieuwste aflevering te zien.

Ingeborg en Chantal van MAFS gaan confrontatie aan na mislukt huwelijk

01:36

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!