Kasteelvrouwe Emmy Beeld © Beau

Man kasteelvrouwe Emmy woont nog altijd in Nederland: 'Voel me vaak eenzaam'

3 juni 2022 22:23

Martien Meiland (60) bewees het al: het programma 'Ik Vertrek' is de perfecte basis voor een razendpopulaire realityserie. Deze keer is het de beurt aan kasteelvrouwe Emmy die huis, haard én partner achterliet voor een Frans kasteel in de Dordogne. Of zeg maar gerust bouwval met lekkend dak, kapotte ramen en in elkaar stortende muren. Hoewel Emmy dit wel zijn charme vond hebben, zag haar man dit niet en bleef thuis. En daar is hij nog steeds.

"Ik lach er nu wel om, maar het was echt wel heel moeilijk"

Emmy en haar man Rutger waren vrijdagavond te gast in Beau, waar ze spraken over het nieuwe programma - dat doet denken aan Chateau Meiland. Waar de kasteelvrouwe vol enthousiasme over haar paleisje praat, zet Rutger het chateau het liefst zo snel mogelijk weer in de verkoop. Hij heeft er helemaal niks mee en woont dan ook nog altijd in Nederland, op een Gooische woonboot.

"Ik lach er nu wel om, maar het was echt wel heel moeilijk", doet de Ik Vertrek-ster een boekje open, waarna ze toegeeft regelmatig eenzaam te zijn. "Ik deed het alleen, dat wist ik." Hoewel er grapjes worden gemaakt aan tafel, vertelt de kasteelvrouwe toch regelmatig bang te zijn. "Niet heel veel angst, maar gewoon: be prepared."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Kasteelvrouwe Emmy genieten van haar vrijheid én haar honden

Beau kan na dit alles gehoord te hebben dan ook niet bevatten dat haar man haar daar alleen laat. "Zij wilde het toch", is Rutger zijn droge antwoord als Beau het hem vraagt. "Ja, maar jij bent toch haar geliefde? Dan moet je haar toch steunen?" probeert de presentator het nog een keer, waarop Emmy antwoordt: "Ik vond het in het begin natuurlijk heel sneu dat hij er niet was (…) Toch dacht ik: ik wil dit doen. Ik wilde een avontuur in mijn leven. Ik was toen bijna 60 en dacht: ik kan wel wachten tot ik 67 ben en met pensioen ga en dan, weet ik veel, op wereldreis of een ander avontuur. Maar ten eerste weet je niet of je het haalt, dat is voor mij een hele belangrijke overweging. Niemand geeft je die garantie dat je 67 wordt."

Daarnaast wilde ze ook niet langer meer dat 'harde werken' en 'binnen zitten'. "Ik wil het nu, nu ik nog jong ben en fit", lacht ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe is het nu met Martijn en Sean uit Ik Vertrek?

Toch was Emmy de afgelopen tijd niet helemaal alleen, haar man zocht haar een halfjaar op in Frankrijk. "Ik ben heel blij, ik ben nu 72, dat ik dit avontuur mag meemaken. Maar wel op een afstandje, dat wel", vertelt hij.

Kasteelvrouwe Emmy zie je iedere dinsdag rond 20.30 uur op NPO1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!