Ik Vertrek Beeld © Ik Vertrek/AVROTROS

Schuldgevoel knaagt aan Ik Vertrek-ouders: 'Niet altijd tijd voor de kinderen'

5 juni 2022 11:45

Een bedrijf beginnen in het buitenland is een groot avontuur en je weet eigenlijk nooit of je het goed doet. In de uitzending van zaterdag van 'Ik Vertrek Even Weg' zien we hoe de familie Geurts uit Spanje inspiratie gaat opdoen bij familie Mensing in Italië en vice versa. Beide stellen willen graag van elkaar leren hoe je een bedrijf aan huis combineert met het gezinsleven. Hoe hebben de koppels het ervaren en wat nemen zij mee aan tips?

"Hij wil het liefst dat wij de hele dag tijd voor hem hebben, en dat lukt ook wel eens niet"

Bij de familie Geurts lijkt alles op rolletjes te lopen. Vijf jaar geleden lieten Dirk, Feikje en hun kinderen Jep en Siem hun perfecte leventje in Amsterdam achter om hun dromen waar te maken in Spanje. Ze wilden de zon op hun huid voelen en mensen blij maken met een fijn vakantieadres. Ze kochten een huis boven op een berg in Andalusië, waar ze vakantiehuisjes wilden bouwen. De bed & breakfast in Andalusië is inmiddels een enorm succes én er heeft gezinsuitbreiding plaatsgevonden. Toch blijven ook zij tegen dat ene grote probleem aanlopen: hoe combineer je het gezinsleven met een bedrijf aan huis?

De familie Mensing woont nog maar 1,5 jaar in Italië en is, ondanks dat ze al veel opgebouwd hebben, nog steeds zoekende. Ze lopen tegen regels aan waardoor ze steeds weer geremd worden in hun enthousiasme. Daarnaast vinden ze het moeilijk om er ook voor de kinderen te zijn. Ze vinden het daarom interessant om een kijkje te nemen bij een gezin dat al langer bezig is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe is het nu met Martijn en Sean uit Ik Vertrek?

Als de twee families elkaar ontmoeten in Italië, klikt het meteen. Naast de kinderen lijken het vooral de vrouwen te zijn die elkaar helemaal hebben gevonden en voelen zich meteen gehoord als het gaat over de dure prijs van het zwembad. Hoewel de familie Mensing het liefst hun gasten in een van hun luxe tenten had willen laten logeren, werkt de Italiaanse regering hen enorm tegen. Zo hebben ze onlangs een inval gehad waardoor ze per direct moesten stoppen met het aanbieden van de accommodatie. Daarbovenop hebben ze ook nog eens 15.000 euro boete gekregen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ik Vertrek-aflevering vol met clichés: 'Geen plan van aanpak'

En dan zijn niet de enige tegenslagen die ze de afgelopen jaren te verwerken hebben gekregen. Daarbij komt ook dat hun oudste moeite had met hun nieuwe leven en zijn vriendjes enorm miste. Dat ze door de corona ook nog eens in lockdown moesten, heeft er bij hem ook flink ingehakt. "Dylan heeft wel heel veel moeite gehad om Castricum los te laten. Al zijn vriendjes zaten daar en daar kwam nog bovenop dat covid er natuurlijk was", dat was de grootste boosdoeners volgens Rosalie. "Als hij direct in een nieuwe klas terecht was gekomen, dan had hij natuurlijk gelijk afleiding en zo."

"Hij wil het liefst dat wij de hele dag tijd voor hem hebben, en dat lukt ook wel eens niet", vult haar man Jean Paul aan. Inmiddels gaat het stukken beter met hun zoon Dylan, 'maar het eerste jaar is best wel een klap geweest'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ik Vertrek te 'zweverig' voor kijkers: 'Blokkade in solar plexus'

Een paar weken later is het aan de familie Mensing om richting Spanje te gaan. De grootse overeenkomst tussen de gezinnen is dat ze een bedrijf aan huis hebben, wat voor beiden een grote uitdaging is. "We hebben geen werk, geen privé... We hebben één groot iets en dat is alles. En dat is af en toe wel lastig", vertelt Feikje tijdens het pizza bakken in Spanje aan Rosalie. "Wat ik wel eens mis is dat we gewoon één hele dag met z’n vijven hebben." Toch voelt ze zich niet schuldig tegenover haar kinderen: "Er staat heel veel tegenover wat we ze wél meegeven, bijvoorbeeld dat we altijd thuis zijn."

Ik Vertrek Even Weg is elke zaterdag om 22.30 uur te zien op NPO 1. Kijk de aflevering van deze week hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!