Oude hit Kate Bush opnieuw in top 10 door Stranger Things

7 juni 2022 04:48

'Running Up That Hill (A Deal With God)' van Kate Bush (63) is op de achtste plek van de Amerikaanse Billboard Top 100 beland. Daarmee scoort het liedje een stuk beter dan toen het een kleine veertig jaar geleden uitkwam en in de VS slechts de dertigste plek behaalde. In Europa werd het destijds een grotere hit, ook hier stijgt het lied opnieuw in de lijsten.

Reden voor de terugkeer in de hitlijsten is het vierde seizoen van serie Stranger Things, waarin het nummer meerdere keren te horen is. Dat zorgde ervoor dat een nieuwe generatie het nummer uit 1985, dat Bush zong, schreef en produceerde, leerde kennen. 'Running Up That Hill' schoot de afgelopen anderhalve week omhoog in de streaminglijsten, tot grote vreugde van Bush zelf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stranger Things massaal bekeken, breekt record op Netflix

Op haar website liet de 63-jarige zangeres dit weekend weten het schitterend te vinden dat haar liedje een tweede leven heeft gekregen. Ook vertelde de muzikante dat ze groot fan is van Stranger Things en 'met ingehouden adem' wacht op het tweede deel van het vierde seizoen, dat volgende maand uitkomt.

Bush geeft volgens Variety maar zeer zelden toestemming voor het gebruik van haar muziek in andere media. Ze zou ermee akkoord zijn gegaan dat 'Running Up That Hill' te horen is in Stranger Things nadat ze het script had gelezen en opnames had bekeken om een indruk te krijgen hoe een en ander eruit kwam te zien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stranger Things-actrice: 'Vierde seizoen is meeste bizarre tot nu'

Stranger Things speelt zich af in de jaren 80 en heeft daardoor al vaker gezorgd voor een revival van hits uit die periode. Eerder gebeurde dat onder meer met 'Every Breath You Take' van The Police, 'Heroes' van Peter Gabriel en 'Should I Stay or Should I Go' van The Clash.

'Seizoen 4 Stranger Things is minder cute'

04:02

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!