Beeld © RTL

Beau-kijkers geraakt door eenzame jongeren: 'Breekt m'n hart'

09 juni 2022 08:57

Eenzaamheid komt niet alleen in alle lagen van de bevolking voor, maar ook in alle leeftijdscategorieën. Beau van Erven Dorens (51) ging woensdagavond in zijn programma met twee eenzame jongeren in gesprek.

"Ik wil niet meer zó leven"

Eenzaamheid komt niet alleen voor bij ouderen, zo weet ook zanger Typhoon. Hij schreef een lied om een stem te geven aan jongeren die 'chronisch eenzaam' zijn. Roos en Max weten hoe dat is. In de uitzending van Beau doen zij hun verhaal.

De woorden van de twee jongeren hakken erin. Zo herkent Max zich in de woorden van het liedje. "Ik wil niet meer leven, maar ik wil wel leven. Alleen niet meer dat leven", citeert hij. Waarop Glenn, zoals de zanger heet, aanvult: "Ik wil niet meer zó leven." Beau: "Ik vind het heel verdrietig als je dat zo zegt. 'Ik wil wel leven, maar niet dat leven.'"

De tekst loopt door onder de video. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beau nog steeds stapelgek op vrouw: 'We vullen elkaar goed aan'

Door zijn verlegenheid vindt Max het moeilijk om op mensen af te stappen of om een gesprek te beginnen. Tijdens corona ging het 'mis' bij hem. Hij lag dagenlang in bed, deed niks en volgde soms online colleges, maar dat ging niet van harte. "De hele tijd, 24/7, op je kamer." Buiten zijn zusje om, die ook thuis woonde, had Max niemand om mee te praten. "Ik denk dat iedereen eenzaamheid herkent. Dat je even niemand hebt."

Bij Roos sloop de eenzaamheid er vanaf haar twaalfde in. Dat is nu tien jaar geleden. Ze heeft er 'bijna nooit' over gesproken. "Daarvoor (voor haar twaalfde, red.) ging het heel goed. Verlegen van aard, maar ik had wel vrienden. Op mijn twaalfde kreeg ik de diagnose diabetes type 1. Dat zette mijn leven volledig op z'n kop. De jaren erna was ik druk bezig met überhaupt te kunnen functioneren, dag in, dag uit naar het ziekenhuis. Die periode waarin je je gaat ontwikkelen en puberen, heb ik gemist."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Beau van Erven Dorens zorgt voor ruzie tussen verloofde stelletjes

Om een beeld te scheppen van haar eenzaamheid: de coronaperiode was voor Roos niet anders dan anders, vertelt ze. Het enige verschil is dat ze een mondkapje droeg. Ze was even eenzaam als altijd. "Wat ontzettend verdrietig om te horen", zegt Beau. "Ik vind het verdrietig omdat er 200.000 jongeren in deze situatie zitten nu."

Het gaat inmiddels beter met zowel Roos als Max. Roos doorliep een traject bij de stichting Join Us, die zich inzet tegen eenzaamheid bij jongeren. Max vertelt dat hij sociaal veel gegroeid is. De kijkers thuis spreken vol lof over het open gesprek tussen Beau, Roos, Max en Typhoon. Ze steken de jongeren een hart onder de riem:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Typhoon ontving doodsbedreigingen na Zomergasten

Beluister 'Alleen in de pauze' hieronder.

Beau is iedere werkdag iets na 22.00 uur te zien op RTL 4. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!