Beeld © RTL

John de Bever traint Peter Gillis: 'Hij kan nog geen drie meter lopen'

9 juni 2022 21:31

John de Bever (57) is niet vies van een beetje zelfpromotie. Dus als SBS hem belt of hij Peter Gillis (60) een handje wil helpen tijdens zijn afvalrace, zegt hij ja. Zelfs als het betekent dat hij moet opdraven om een voetbalclinic te geven aan de uitbater van vakantieparken.

"Voetbal is veel te gevaarlijk voor jou"

"Peter Gillis moet afvallen", legt de man van John uit voordat hij naar de afspraak vertrekt. "Door middel van verschillende sporten moet hij ontdekken wat hij leuk vindt en John gaat hem voetballes geven." John heeft al niet veel zin en al helemaal niet als 'die Bolle' een half uur te laat komt opdagen voor de afspraak.

Veel vertrouwen heeft de voormalig voetballer er niet in als hij het figuur van Peter ziet. "Ik zag hem aankomen en dacht: die kan nog geen drie meter lopen." Met een paar bemoedigende woorden krijgt John Peter toch het veld op. "Ik denk dat je beter kunt keepen. Voetbal is veel te gevaarlijk voor jou." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John de Bever laat 'een kilo kalknagel' wegknippen tijdens vakantie

Het gaat al mis bij de warming-up. Na een paar rondjes warmlopen - lees: snelwandelen - krijgen de mannen de opdracht om te rekken en strekken. Niet alleen weet Peter niet wat dat inhoudt, hij blijkt het vervolgens ook niet te kunnen. "Probeer de grond aan te raken", zegt John nog voordat Peter begint te wankelen. "Hij is zo stijf als een plank."

Een bal op het doel schieten gaat evenmin van harte. "Ik zei sprinten, maar wat hij doet... Een snelwandelaar loopt sneller dan hij naar de pion", grapt John. Ook Peter wordt er niet foxwild van. Desondanks bedankt hij de zanger voor het lesje. Maar één ding is zeker: Peter ziet John ongetwijfeld liever weer op het podium van zijn park Prinsenmeer dan op de grasmat. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Droom komt uit voor vrouw Wilfred Genee: speelt in clip John de Bever

De Bevers zijn iedere donderdag om 20.30 uur te zien bij RTL 5. Of kijk de afleveringen alvast vooruit bij Videoland. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!