Beeld © Videoland

Bob maakt abrupt einde aan feeststemming in KzK: 'Slecht nieuws’

13 juni 2022 22:02

Bonne (34) en Michiel (35) wonen in Leeuwarden samen in het piepkleine huisje van Bonne, maar willen het liefst wat groter gaan wonen. Hun droom is een jaren 30-woning in het centrum van Leeuwarden. In 'Kopen zonder Kijken' lijkt hun wens ogenschijnlijk makkelijk uit te komen, maar er ontstaan al snel wat hobbels op de weg.

"Ik heb slecht nieuws. Het huis blijkt aardig wat asbest te hebben"

Het wensenlijstje van Bonne en Michiel is er eentje die Bob en Alex al weleens eerder hebben gezien. De twee mannen zijn op zoek naar een eengezinswoning met een recht opgetrokken eerste verdieping, minimaal twee slaapkamers en een studeerkamer, een ruime open woonkeuken en een zonnige tuin met overkapping. Met een budget van 450.000 euro hopen de mannen dat al hun wensen uit kunnen komen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Veeleisend stel in KzK krijgt ultimatum van makelaar Alex: 'Er moet een reset komen'

Hoewel makelaar Alex van Keulen er in het begin een paar misgrijpt, komt hij uiteindelijk een prachtige woning tegen. Er moet nog wel het aardige aan gebeuren, maar als blijkt dat de woning van Bonne voor een mooie prijs verkocht kan worden, komt er nog eens 25.000 euro extra vrij. Het huis dat Alex op het oog heeft wordt uiteindelijk voor 412.000 euro gekocht, wat betekent dat er 62.000 euro is om het huis te verbouwen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bob Sikkes: 'Vind het leuk om KZK-deelnemers te confronteren'

Bob heeft grootste plannen, maar realiseert zich ook dat het allemaal wel erg krap gaat worden. Als hij dan ook nog eens voor een onaangename verrassing komt te staan, zakt de moed hem in de schoenen. Hij besluit de mannen te bellen en valt meteen met de deur in huis. "Ik heb slecht nieuws. Het huis blijkt aardig wat asbest te hebben. En daar hangt nogal een prijskaartje aan. Het laten weghalen kost 15.000 euro." Bob legt uit dat dit betekent dat de mannen extra geld zullen moeten vrijmaken óf hun wensenlijstje moeten bijstellen. Gelukkig voor Bob blijken de mannen geen concessies te willen doen als het gaat om hun woongenot, en lukt het ze om 15.000 euro bijeen te schrapen. En daar blijft het niet bij, want uiteindelijk laten ze weten nog eens 25.000 euro extra vrij te maken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Roos Reedijk onthult geheim achter KzK-stylingbudget

Voor al dat extra geld verwacht je natuurlijk wel wat moois terug en dat blijkt ook gelukt te zijn. Als aan het einde van de aflevering de nieuwe woning wordt getoond, kunnen de mannen hun geluk niet op. "Wat mooi zeg, het is echt groot he?", zo merkt Bonne op. Ook Michiel is te spreken over het eindresultaat. "Het is wel echt onze stijl. Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen."

Kopen zonder Kijken is iedere maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4 of terug te kijken bij Videoland. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!