Pistols Beeld © The Walt Disney Company Benelux

Omstreden serie over de Sex Pistols vanaf 6 juli bij Disney+

13 juni 2022 15:09

De omstreden serie 'Pistol', over de Sex Pistols, is vanaf 6 juli in Nederland te zien op Disney+. Dat heeft de streamingdienst maandag bekendgemaakt. De serie van regisseur Danny Boyle (65) is gebaseerd op de memoires van Steve Jones (66), de gitarist en oprichter van de band. De hoofdrollen worden gespeeld door Anson Boon (22) en Toby Wallace (27)

De Britse punkband Sex Pistols brak door in de jaren 70 en heeft slechts één studioalbum uitgebracht: Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols (1977). Op die plaat staan hits als 'God Save The Queen' en 'Anarchy In The UK'.

De Sex Pistols, die ook bekend waren vanwege hun drugsgebruik, gingen in 1978 uit elkaar maar kwamen nog een paar keer samen voor een tournee.

Bassist Sid Vicious overleed in 1979 op 21-jarige leeftijd aan een overdosis; enkele maanden nadat hij had toegegeven dat hij zijn vriendin Nancy Spungen had vermoord.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frontman Sex Pistols niet te spreken over serie over zijn band

Voormalig Sex Pistols-frontman John Lydon gaf eerder dit jaar al aan niet te spreken te zijn over de serie. De nu 66-jarige punkrocker laat naar aanleiding van de onlangs verschenen trailer weten dat "Disney het verleden heeft gestolen en een sprookje heeft gecreëerd".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny Rotten: Geen Sex Pistols meer

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!