Achmed Akkabi Beeld © ANP

Nieuwe serie Achmed Akkabi over wraak eind augustus op tv

16 juni 2022 16:28

Achmed Akkabi (38) heeft een nieuwe tv-serie ontwikkeld voor de KRO-NCRV. De achtdelige dramaserie 'Sihame' gaat over een jonge vrouw die zint op wraak nadat er een seksvideo van haar online is verschenen. De serie is vanaf eind augustus te zien op NPO 3.

"Met Sihame kaarten we een steeds groter wordend, maar vaak nog onzichtbaar maatschappelijk probleem aan: online exposing"

Met de serie wil de KRO-NCRV de problemen onder de aandacht brengen die ontstaan door relatief nieuwe fenomenen als exposing en online shaming, waarbij seksuele beelden zonder toestemming worden gedeeld. Veel jongeren krijgen hier tegenwoordig mee te maken, stelt de omroep in de aankondiging van de serie. De regie van de serie is handen van debutanten Shamira Raphaëla en Lisette Donkersloot. "Met Sihame kaarten we een steeds groter wordend, maar vaak nog onzichtbaar maatschappelijk probleem aan: online exposing", aldus de regisseurs.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Achmed Akkabi: 'Ik stap graag opzij voor jong talent'

"Sihame is een female-driven project, waarmee we een bijdrage leveren aan een gelijkwaardiger filmlandschap. Ik ben trots dat met deze serie twee regisseurs hun dramadebuut maken", zegt Achmed. Hoofdrollen in de serie zijn voor onder anderen Ahlaam Teghadouini (Grond), Hamza Othman (H3L) en Selin Akkulak (Vrijland).