Vandaag Inside Beeld © ANP

Vandaag Inside-petitie voor Televizierring duizenden keren ondertekend

16 juni 2022 22:37

Van 'Massa is Kassa' tot 'Chateau Bijstand': zelfs realitypulp weet het te schoppen tot de nominaties van de Televizierring. Ondertussen wachten de mannen van 'Vandaag Inside' nog steeds op hun nominatie. Maar, zoals de organisatie eerder bekendmaakte: daar kunnen de heren lang op wachten. Ze zijn uitgesloten van deelname. Daar laten Wilfred (54), René (61) en Johan (71) het niet bij zitten.

"Als Peter Gillis erbij zit, wil ik niet genomineerd worden"

Vandaag Inside mag niet meedoen in de strijd om de Televizierring. Zij wonnen in 2011 al de prijs voor Voetbal International, een van de voorlopers van Vandaag Inside. Volgens de reglementen mogen programma's en alle spin-offs die daarop uit voortkomen of daarop lijken niet meer meedoen als zij eerder al gewonnen hebben. De heren zijn het daar absoluut niet mee eens. "Als Peter Gillis erbij zit, wil ik niet genomineerd worden", reageert Johan nog recalcitrant.

Toch heeft Wilfred goed nieuws. "Nu hebben ze gezegd bij de organisatie dat als wij ons programma rigoureus aanpassen we alsnog in aanmerking zouden kunnen komen." De snor zit in ieder geval niet vol briljante ideeën. "Het enige wat we kunnen is een rel veroorzaken. Daar zijn we goed in."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vandaag Inside uitgesloten voor Televizierring

"Het is allemaal gelul, joh", valt Johan verder. "Dit heeft niets te maken qua inhoud met een voetbalprogramma dat we twee keer per week deden. Ze willen ons er niet bij hebben, want ze zijn als de dood dat we winnen." Wilfred heeft wel ideeën. Middels een petitie zet hij zijn zinnen op één van de vijf wildcards. Fans van het programma zoeken massaal de petitie op, waardoor de website in kwestie eruit ligt. "Ze zullen erachter komen daar!"

Op het moment van publiceren is de petitie in een kwartier tijd al meer dan 10.000 keer ondertekend.

'Schade verdwijnen Vandaag Inside is heel groot voor Talpa'

07:50
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Protest voor studio Vandaag Inside: 'Geen bühne voor seksisme'

Vandaag Inside is iedere werkdag om 21.40 uur te zien bij SBS 6.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!