Kopen zonder Kijken Beeld © Tom Cornelissen

Kopen zonder Kijken komt met nieuw onderdeel: de concessieklok

17 juni 2022 11:59

Het team van 'Kopen zonder Kijken' doet elke aflevering weer hun stinkende best een woning te vinden waarin ze een stalen deur en visgraatvloer kunnen plaatsen, maar de zoektocht is niet altijd even makkelijk. Daarom komt het programma met iets nieuws: de 'concessieklok'.

"Dat is een pittig ding, het is een klok die achteruitgaat en die krijg je ook echt mee naar huis"

In een nieuwe aflevering van de RTL Boulevard Reality Podcast vertelt aannemer Bob Sikkes meer over het nieuwe onderdeel. Omdat het soms wel meer dan een jaar kan duren voordat er eindelijk een handtekening kan worden gezet onder een contract, moeten er concessies worden gedaan door de koppels.

"Omdat het uit de hand begon te lopen en het steeds moeilijker werd, omdat de huizen maar duurder werden, hebben we in het nieuwe seizoen - en dat begint al in seizoen vijf, bij de laatste afleveringen - de 'concessieklok' ingesteld. Dat is een pittig ding, het is een klok die achteruitgaat en die krijg je ook echt mee naar huis."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kopen zonder Kijken België seizoen 4 nu te zien bij Videoland

Als de tijd voorbij is, maar er nog altijd geen huis gevonden is, vindt er een 'concessiegesprek' plaats. "Dan moet er of een slaapkamer af, of het zoekgebied moet groter worden óf toch geen tuin op het zuiden", aldus Bob.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zo is het nu met Volcmar en Marlies uit Kopen Zonder Kijken

Gelukkig verandert er niks aan de stalen deuren en visgraatvloeren die het team voor vrijwel elk huis gebruikt. Er is zelfs een heuse KzK-bingo die online wordt gespeeld door kijkers, iets waar Bob wel om kan lachen. Ook Kopen zonder Kijken-interieurstylist Roos Reedijk, die ook te gast is in de podcast, ziet de humor er wel van in.

"Jonge gezinnen, er is er een zwanger, wat heeft Roos aan, Bob wil weer meer geld. Maar het is niet voor niets. Het is ook een bepaalde stijl van het soort mensen dat meedoet aan het programma", aldus Roos.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Bob Sikkes doet boekje open over het maken van Kopen zonder Kijken

Beluister de RTL Boulevard Reality Podcast op SpotifyApple Music of Google Podcasts.

Aflevering 3 RTL Boulevard Reality Podcast: Kopen zonder Kijken

33:03

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!