Jan Slagter Beeld © ANP

Jan Slagter verbiedt Vandaag Inside beelden Op1 te gebruiken

17 juni 2022 09:14

MAX-baas Jan Slagter (68) heeft besloten dat 'Vandaag Inside' geen beelden mag gebruiken van de uitzending van 'Op1' waarin Louis van Gaal (70) te gast was. Dat heeft de omroepbaas vrijdag desgevraagd aan het ANP laten weten.

"Ik heb geen zin om onze gasten en presentatoren te laten beledigen door deze drie mannen"

Jan besloot hiertoe als statement tegen de vele beledigingen in Vandaag Inside. "Kijk maar hoe ze Louis van Gaal en Op1-presentatoren Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen neerzetten in hun programma", stelt hij. "Ik heb geen zin om onze gasten en presentatoren te laten beledigen door deze drie mannen. Dit doen ze regelmatig. Dus vandaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Slagter 'het hele seizoen' niet meer welkom in Media Inside

In Vandaag Inside klaagden de drie presentatoren dat Jan de beelden niet vrijgaf. Vandaag Inside krijgt vaker kritiek omdat Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee ongenuanceerd uit de hoek kunnen komen. Recent dreigde Talpa het programma nog van de buis te halen nadat Johan had bekend een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw te hebben gepenetreerd met een kaars. Later zei hij dat het verhaal toch niet waar was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Slagter vindt het jammer dat Arjen Lubach week vrij neemt

Eerder besloot MAX ook om in uitzendingen van Op1 die de omroep maakt geen politici meer uit te nodigen die andere mensen hebben bedreigd. Dit besluit kwam nadat Forum voor Democratie-parlementariër Pepijn van Houwelingen in de Tweede Kamer D66-politicus Sjoerd Sjoerdsma bedreigde. Forum-leider Thierry Baudet noemde het besluit van MAX toen 'walgelijk'.