Bob en Roos uit Kopen zonder Kijken

Kopen zonder Kijken hanteert strenge selectie: 'Veel gelukzoekers'

18 juni 2022 13:43

Een huis kopen zonder te kijken: een paar seizoenen geleden gaf niemand het programma een eerlijke kans, maar inmiddels heeft 'Kopen zonder Kijken' zich wel bewezen en is er aan animo geen gebrek. Maar hoe kom je als kandidaat nu eigenlijk terecht bij makelaar Alex, aannemer Bob en stylist Roos?

"Het wordt steeds pittiger voor de redactie om mensen te vinden"

In de RTL Boulevard Reality Podcast vertelt Bob dat er, voordat hij met Roos en Alex om tafel gaat, al een hele selectie heeft plaatsgevonden. "Ik denk dat als we een seizoen van acht hebben, er een stuk of twintig koppels bij mij en Alex voorgelegd worden." En dat van de honderden aanmeldingen die ze elk seizoen krijgen!

"Na een uitzending, de dag erna, komt er bij de redactie ook weer een stroom aanmeldingen", legt Roos uit. "Ik krijg ook persoonlijk van mensen filmpjes opgestuurd. (…) Toch wordt het steeds pittiger voor de redactie om mensen te vinden, want je hebt ook wel een beetje de gelukzoekers soms. Je wil vooral dat mensen die het écht nodig hebben, die je het echt gunt, de mogelijkheid krijgen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kopen zonder Kijken België seizoen 4 nu te zien bij Videoland

Daarnaast letten Bob en Alex op de haalbaarheid. "Anders kom je in één grote brok frustratie terecht. Het doel is toch ook dat Alex iets kan kopen en dat er nog wat geld voor mij overblijft, zodat ik er nog wat mee kan. Anders knip je een deel van het format eraf."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Bob Sikkes doet boekje open over het maken van Kopen zonder Kijken

Beluister de RTL Boulevard Reality Podcast op SpotifyApple Music of Google Podcasts.

Aflevering 3 RTL Boulevard Reality Podcast: Kopen zonder Kijken

33:03

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!