Zeeman Confronteert Beeld © RTL

Crowdfunding gestart voor onterechte stalker van Cato uit Zeeman Confronteert

17 juni 2022 15:57

Vorige week werd in 'Zeeman Confronteert: Stalkers' door Cato onterecht beweerd dat Berry haar stalker was. Hij heeft zelfs een paar jaar daarvoor al een schadevergoeding opgelegd gekregen door de rechter. Nu is er een crowdfunding gestart voor Berry om zijn geld terug te krijgen.

"Je hebt het verdiend, Berry! Mogen er nog maar vele donateurs volgen"

De 31-jarige Cato meldde zichzelf aan bij het programma. Ze werd al vier jaar gestalkt. Cato dacht dat het ging om een voormalig patiënt van haar uit de psychiatrie, Berry. De stalking bestond uit berichten met seksuele uitspraken, racistische uitspraken, doodsbedreigingen en ook is haar ruit ingegooid toen ze thuis was. Vermeende stalker Berry was al veroordeeld, maar ging gewoon door.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gestalkte Cato is haar eigen stalker in Zeeman Confronteert

Maar tijdens het onderzoek kwam presentator Thijs Zeeman tot een schokkende ontdekking. Berry volgde Cato helemaal niet. Hij was ook niet te zien op de camerabeelden bij haar huis, terwijl Cato aangaf dat ze hem nog steeds elke keer zag. 

Onontkomelijk kwam vast te staan dat Cato haar eigen stalker was. Thijs confronteerde haar ermee. Dat kon niet zonder psychologische hulp, want die heeft Cato nodig. Thijs confronteerde haar met alle bewijzen die het team had verzameld tegen Cato. "Je hebt de boel flink op stelten gezet. Je hebt je voorgedaan als Berry", aldus Thijs. Cato ontkende: "Ik heb dat echt niet gedaan." 

"Ik ga het nog een keer vragen", zei Thijs even later, "ben jij degene die de sms'jes heeft verstuurd?" Cato kon er na alle bewijzen niet meer omheen draaien. "Ik heb ze verstuurd", biechtte ze op. "Het is gewoon een rommel." Ook haar ouders werden ingelicht. "Wij staan onvoorwaardelijk achter jou. En we gaan jou steunen", zeiden ze. 

In een videoboodschap, maanden na de opnames, vertelde Cato dat ze inmiddels inzag hoe erg het is wat ze heeft gedaan. "Ik heb heel veel schaamte en spijt." Ze heeft hulp gezocht bij een psycholoog en wil haar excuses aan Berry aanbieden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rafaela gestalkt door ex in Zeeman Confronteert: 'Geslagen tijdens zwangerschap'

De zaak ligt nog bij het OM en omdat die nog niet is opgelost, moet Berry Cato nog steeds maandelijks betalen voor de onterechte veroordeling van jaren geleden. Kijkers van het programma zijn het zat en zijn een crowdfunding gestart. Een donateur schrijft bij de donatie: 'Je hebt het verdiend, Berry! Mogen er nog maar vele donateurs volgen.'

Bizarre wending: Cato is haar eigen stalker

03:16

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!