Beeld © Videoland

KzK-stel raakt ontmoedigd na zoveelste concessie: 'Ik word hier pissig van'

20 juni 2022 22:00

Vera en Dyan wonen op de vierde verdieping van een piepklein appartement in Amsterdam-Oost. Hoewel ze het erg naar hun zin hebben in de stad, zijn ze toch op zoek naar iets groters. En dat betekent dat ze hun horizon moeten verbreden. Met de hulp van het 'Kopen zonder Kijken'-team hopen ze hun droomwoning op de kop te tikken, maar hun wensenlijstje wil daar niet bij helpen. Het stel krijgt uiteindelijk een keihard ultimatum: of er moet iets radicaals veranderen óf ze krijgen de opdracht terug.

"Ik raak wel een beetje ontmoedigd, ik heb er niet zoveel zin meer in"

Waar bij veel stellen júist het probleem is dat ze te veel wensen hebben, is het bij Vera en Dyan een beetje het tegenovergestelde: de twee vrouwen hebben namelijk niet echt een idee van waar ze naar op zoek zijn en waar de woning precies moet liggen. Je zou denken dat dit het zoeken een stuk makkelijker maakt, maar Alex legt al snel uit dat dit niet zo is. Hij heeft er namelijk geen zin in om achteraf te horen te krijgen dat een huis eigenlijk toch niet is wat ze zoeken en wil daarom dat ze met concrete wensen gaan komen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kopen zonder Kijken nog zeker twee seizoenen te zien

"Jullie schieten eigenlijk met hagel", zo spreekt makelaar Alex van Keulen de vrouwen toe. "Ze hebben zelf niet echt een concreet beeld van wat ze nu precies zoeken. Ze dromen, maar die dromen worden iedere keer anders en dan moet je ze dus even met beide benen op de grond zetten en het concreter maken." Dit lijkt te lukken, want de dames komen uiteindelijk op de volgende wensen uit: ze willen een eengezinswoning van minimaal 90m2 met een 'speels' karakter, minimaal drie slaapkamers, een zonnige tuin op het zuiden, een ruime achterom voor motoren en dat allemaal in een ruim zoekgebied, namelijk ergens tussen Amsterdam en Heiloo. Hun budget is 375.000 euro.

Vera en Dyan weten niet wat ze zoeken

04:39
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kopen zonder Kijken hanteert strenge selectie: 'Veel gelukzoekers'

Helaas blijkt na een tijdje dat het Alex niet lukt om een geschikte woning te vinden dat voldoet aan de wensen en dat betekent dat hij langs moet gaan bij de dames om hun ogen even te openen. De dames besluiten daarop van een jaren 30-woning af te zien en verhogen hun budget naar 390.000 euro. Helaas zonder resultaat, want na een jaar is er nog steeds niks gevonden. "Er moet iets radicaals veranderen", zo legt Alex uit. "Of misschien moet de opdracht worden teruggegeven."

Ook bij aannemer Bob Sikkes is de moed inmiddels flink in de schoenen gezakt. "We zijn 50 bezichtigingen en 50 biedingen verder met als resultaat nul. Er móet gewoon iets van de wensenlijst worden afgeknipt, anders kunnen we het vergeten", zo spreekt hij de dames streng toe. Vera is niet blij met het nieuws: "Ja ik word hier een beetje pissig van, omdat ik gewoon weg wil uit die postzegel in Amsterdam. Ik raak wel een beetje ontmoedigd. Ik heb er niet zoveel zin meer in. Ik baal er wel erg van, dat durf ik wel te zeggen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kopen zonder Kijken komt met nieuw onderdeel: de concessieklok

Toch besluiten de dames nog één keer hun wensenlijstje bij te stellen. Ze verhogen hun budget namelijk naar maar liefst 470.000 euro en dat blijkt zijn vruchten af te werpen, het duurt namelijk niet lang voordat Alex een pareltje in Castricum op de kop weet te tikken. Al voordat de woning überhaupt verbouwd is, zijn de dames razend enthousiast over het huis. En nadat het een metamorfose heeft ondergaan zijn ze niet meer te houden: "Ik vind het écht prachtig, het is echt mooi", zo roept Dyan uit. Ook Vera is meer dan tevreden: "Supercool, ik ben echt onder de indruk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Team Kopen zonder Kijken neemt huis Martijn Krabbé onder handen

Een huis kopen voor iemand zonder dat diegene het zelf kan zien, blijft natuurlijk heel spannend. Gelukkig blijken Roos en Bob echte ervaringsdeskundigen te zijn op dit gebied:

Bob en Roos hebben zelf ook huis gekocht zonder te kijken

01:42

Kopen zonder Kijken is iedere maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!