Zeeman Confronteert aflevering 7 Beeld © RTL

Ex stalkt Fonsy én haar werkgevers in Zeeman Confronteert

21 juni 2022 21:34

In 'Zeeman Confronteert: Stalkers' worden Fonsy en haar werkgevers Eric en Yasinee gestalkt door haar ex Benno. Zij hebben Fonsy opgevangen toen het uitging met Benno. Hij is woedend op alles en iedereen die haar helpt.

"When I merk that you have a new man, ik sla je helemaal dood"

Benno houdt het niet bij berichten. Hij stuurt zelfs mensen naar het restaurant van Eric en Yasinee die hen daar intimideren. Ook worden hun ruiten thuis ingegooid en de banden van hun auto's worden continu lek gestoken. "We hebben hier gewoon te maken met een extreem intimiderende situatie", concludeert Thijs Zeeman. Eric is zelfs een keer bijna aangereden. Hoewel er al acht keer aangifte is gedaan, laat de politie niks van zich horen. 

Fonsy leerde Benno kennen toen hij op vakantie was in haar geboorteland Thailand. Hij wil graag dat zij meekomt naar Nederland. Daar komt ze erachter dat hij controle wil hebben over haar leven. Hij wil haar thuis houden en ze mag eigenlijk niet naar buiten. Toch mag ze werken bij Eric en Yasinee, met wie ze bevriend raakt. Dan barst de bom tussen Fonsy en Benno. "Hij sloeg me", vertelt ze aan Thijs. Ze pakt haar spullen en trekt bij haar werkgevers in. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rafaela gestalkt door ex in Zeeman Confronteert: 'Geslagen tijdens zwangerschap'

Dat is het moment waarop Benno niet alleen Fonsy, maar ook haar werkgevers begint te bedreigen en stalken. Benno wil contact met zijn ex. Hij geeft eerst nog aan dat hij zich heeft neergelegd bij de breuk, maar laat al gauw weten 5000 euro te willen ontvangen voor de kosten die hij voor Fonsy zou hebben gemaakt. Eric stelt een contract op waarin staat dat hij die 5000 euro betaalt in ruil voor 'rust, veiligheid en leefbaarheid'. Benno gaat in eerste instantie akkoord.

Al snel blijkt dat Benno zich niet gaat houden aan dit contract. "Hij is gewoon doorgegaan", zegt Eric, die netjes 5000 euro heeft betaald. Tegen hem zei Benno: "Ik wil Fonsy terug en als ze niet bij mij terugkomt, trap ik haar terug naar Thailand." Benno verstuurt zelfs dreigende audio-berichten in gebrekkig Engels naar Fonsy. "Take de goeie beslissing. (...) Will you not talk to me? Than have Benno een tip for you. Stap in the airplane en fly back to Thailand. (...) Do you that not, dan is it your fout." 

Eric wordt emotioneel als hij vertelt over het moment dat er stenen door de ruiten werden gegooid bij hun thuis. "Ik was zo woest. Je schrikt je gewoon kapot." De politie doet helemaal niks, zegt hij. "Zij beschouwen dit als relatieprobleem", verklaart ex-marechaussee Nico van den Dries. De politie heeft Fonsy en Benno wel uitgenodigd voor een gesprek op het politiebureau, maar 'dat is wel het domste dat je kunt doen'. Daar is Thijs het mee eens. "Je beloont hiermee de stalker. Stalking is eenrichtingsverkeer. Benno probeert op intimiderende wijze contact af te dwingen met Fonsy. Dat is hem nu gelukt. Nota bene door de politie zelf." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gestalkte Cato is haar eigen stalker in Zeeman Confronteert

Fonsy is via slachtofferhulp in een safe house terechtgekomen. Maar de stalking van Eric en Yasinee blijft doorgaan, omdat Benno wil weten waar zijn ex is. Fonsy is verdrietig en voelt zich schuldig ten opzichte van haar werkgevers. 

Ondertussen blijft Benno ook dreigende berichten naar zijn ex sturen. "I swear on anything dat mij lief is, you go not stay hier in Holland when you do so to me. (...) When I merk that you have a new man, ik sla je helemaal dood. (...) There is no hospital that can you help."

Het is tijd dat Thijs Benno confronteert met zijn daden. "Benno, kan ik even met je praten?" "Ah, wat is dit nou weer? Dit valt me toch zo tegen", zegt Benno. "Zij hebben gewoon eerlijk moeten zijn. Niet van die streken leveren. Zij hebben Fonsy van me weggehouden." Het doet Benno allemaal erg veel pijn, laat hij weten. "Hartenzeer? Ik ben helemaal naar de kloten."

"Kunnen wij een afspraak maken? Dat je hen met rust laat", probeert Thijs. Benno belooft tegenstrijdige dingen: "Ik beloof dat ik ze met rust laat. Maar ze zullen me blijven zien. Ik doe niks. (...) Fonsy zal hier niet gelukkig worden. Ik ben er helemaal klaar mee, Thijs."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Crowdfunding gestart voor onterechte stalker van Cato uit Zeeman Confronteert

Uiteindelijk blijkt dat Benno nog steeds bedreigingen heeft geuit richting Fonsy, Eric en Yasinee. Eric is opnieuw uitgenodigd om aangifte te doen van stalking. En de gemeente en met name de burgemeester zijn ingelicht. Zij geven aan dat de zaak hun aandacht heeft. 

Zeeman Confronteert: Stalkers zie je elke dinsdag om 20.30 uur bij RTL 5.

Benno stalkt naast ex Fonsy ook haar werkgever Eric

02:26

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!