Het Perfecte Plaatje in Argentinië Beeld © Het Perfecte Plaatje in Argentinië/RTL

Opnames Het Perfecte Plaatje stilgelegd: 'Konden niet meer stilstaan'

23 juni 2022 07:23

Gisteravond namen we afscheid van twee dames in 'Het Perfecte Plaatje in Argentinië' en werd het ineens een hengstenbal met alleen nog maar mannen in de race. "Ik zag het al een beetje aankomen dat ik er die dag uit moest", vertelt afvaller Roxanne Kwant aan RTL Boulevard.

"Ik dacht: foto’s maken, dat doe ik wel even"

Voor twee hobbyfotografen viel het doek in de vierde aflevering van Het Perfecte Plaatje in Argentinië. Een gemiddelde van 6,9 was uiteindelijk niet genoeg voor de TikTok-ster en daarom moest ze samen met Babette van Veen afscheid nemen van de groep. "Ik dacht: foto’s maken, dat doe ik wel even. Niks aan de hand. Kan iedereen. Kan ik. Maar nee, het is echt heel lastig."

Dat merkte ze ook tijdens de eerste 'absurdistische' shoot van de aflevering. Roxanne vormde een koppeltje samen met Thomas Berge, die ze fotografeerde als een soort wandelende balzak. "Omdat William zei dat het een 'what the fuck'-foto moest zijn en je de prop juist op een heel andere manier moest gebruiken dan waar het voor bedoeld was, dacht ik: dan zorg ik ervoor dat het hoofd van Thomas niet meer te zien is en alleen zijn benen uitsteken aan de zijkant", legt ze uit. "Ik moest daar zo om lachen, Thomas ook gelukkig - die vond het ook helemaal geweldig."

Het Perfecte Plaatje in Argentinië
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Instagram verwijdert Het Perfecte Plaatje-naaktfoto Babette van Veen

Toch aarzelde ze of het wel 'what the fuck' genoeg was. "Ik twijfelde heel erg, ik wist het niet zo goed." En dat terwijl ze nog zo in haar element was tijdens de shoot - die ze de allerleukste van het seizoen vond - als dronken astronaut. "Ik denk dat ik bij geen enkele shoot zo hard gelachen heb", vertelt ze.

En dat terwijl de opdracht allesbehalve vlekkeloos verliep, mede dankzij Babette. Zij koos namelijk als prop een hooibaal uit, die vol bleek te zitten met muggen. "Iedereen werd gestoken door die muggen", lacht Roxanne. "Het waren er écht, écht duizenden." Toch werden de opnames niet meteen stilgelegd. "Ik snapte er niks van: ik dacht waarom draaien we nog? Daarna werden ze wel even stilgelegd, omdat we echt niet meer stil konden staan. Ook tijdens de uitleg van William waren alle muggen er nog."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jury uit Het Perfecte Plaatje niet te spreken over attitude Thomas Berge

Tijdens de tweede shoot is het aan de kandidaten om álles uit de kast te trekken met een selfie als internationale ster in een hotel. "Toen de uitleg van de shoot kwam, toen snapte ik er eigenlijk vrij weinig van", geeft ze toe. "En toen moesten we aan de shoot beginnen... Ik had iets in mijn hoofd en kwam ook niet echt op andere ideeën, dus ik dacht: ik blijf wel bij dit plan. Maar de uitwerking was niet echt heel goed. Ik zag het dan ook al een beetje aankomen dat ik er die dag uit moest (…) Stel ik was er op dag één al uitgevlogen, dan denk ik dat ik wel verdrietig was geweest."

Het Perfecte Plaatje in Argentinië

Ook Babette moest met een gemiddelde van een 6,5 afscheid nemen van de groep. Haar verhaal doet ze in onderstaande video:

Achter Het Perfecte Plaatje Op Reis: Babette van Veen blikt terug op exit: 'Anderen waren beter'

08:16

Het Perfecte Plaatje is elke woensdag om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!