Jochem van Gelder in Het Perfecte Plaatje in Argentinië Beeld © RTL

Jochem van Gelder bevalt van beer op straat in Buenos Aires in HPP

22 juni 2022 22:11

In 'Het Perfecte Plaatje in Argentinië' moeten de fotografen een 'what the f*ck'-foto maken. De bekende kandidaten gaan compleet los tijdens de shoot. En dat levert hysterische momenten op.

"Het grappige is dat ik het niet gênant vond. Het kon me eigenlijk niks schelen"

Het programma moet beknibbelen op de modellen, want in deze aflevering staan de kandidaten zelf model. Tijdens de 'what the f*ck'-foto-opdracht worden duo's gemaakt. Jochem van Gelder is met Tim den Besten, Babette van Veen met Maurice Lede en Thomas Berge met Roxanne Kwant. 

Jochem wil Tim graag op een hobbelpaard door de straten van Buenos Aires zien hobbelen. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Tussen het drukke verkeer staat Tim met gevaar voor eigen leven model voor Jochem. "Je snapt wel dat ik hier straks iets voor terug wil", zegt Tim. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Muchos problemas met kartonophalers als modellen in Perfecte Plaatje

En dat heeft Jochem geweten. Tim legt zijn foto-idee uit. "Jij was zwanger van een beer. Je vliezen zijn gebroken. Eigenlijk ben je op straat aan het bevallen van deze knuffelbeer." Jochem denkt daar het zijne van, maar hij weet ook welk kunstje hij Tim heeft geflikt. "Hij heeft zijn leven gegeven op het drukke kruispunt in Buenos Aires, dus het minste wat ik voor hem kan doen is gewoon op een geloofwaardige manier bevallen van een beer."

Zo gezegd, zo gedaan. Tim heeft alleen nog bloed nodig. Dat koopt hij in de vorm van pastasaus bij een lokale supermercado. Daarmee besprenkelt hij de stoep. En terwijl een gezin met een jong kindje langsloopt, ligt Jochem met een berenkop tussen zijn benen op straat. "Het grappige is dat ik het niet gênant vond. Het kon me eigenlijk niks schelen", zegt Jochem. Het is overigens niet duidelijk of er slachtofferhulp aan het jonge gezinnetje is aangeboden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Instagram verwijdert Het Perfecte Plaatje-naaktfoto Babette van Veen

Ook de andere kandidaten gaan los met de opdracht. Babette staat op een terrastafel te golven, Maurice zit in een reismand voor katten, Thomas loopt rond in een of ander mascottepak en Roxanne gooit wijn over zichzelf in een ruimtepak. Allemaal erg what the f*ck dus. 

Tijdens de tweede opdracht leven de kandidaten zich weer uit. Zij moeten zichzelf als grote sterren uit de entertainmentwereld fotograferen. Nogmaals: het budget voor echte modellen is waarschijnlijk opgegaan aan de reis naar Buenos Aires. "Technisch gezien is het niet een selfie, maar een zelfportret", legt Tim nog even uit aan de kijker. 

Terwijl Jochem duikt in de rol van gevallen ster, steelt Babette de show als pornoster. Halfnaakt portretteert ze zichzelf in de lift van het hotel. "Mijn kinderen gaan denk ik heel lang niet met mij praten."

In deze aflevering moeten maar liefst twee bekende amateurfotografen het veld ruimen. Het zijn de laatste twee vrouwen die het gemiddeld gezien het minst goed hebben gedaan. Babette en Roxanne moeten hun koffers pakken. "Ik vond het superleuk. Ik heb een nieuwe hobby", zegt Babette voor ze afscheid moet nemen. 

Het Perfecte Plaatje in Argentinië zie je elke woensdag om 20.30 uur bij RTL 4.

Achter Het Perfecte Plaatje Op Reis: Babette van Veen blikt terug op exit: 'Anderen waren beter'

08:16

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!