Thomas Berge en Tim den Besten in Het Perfecte Plaatje in Argentinië Beeld © RTL

Thomas en Tim kibbelen er flink op los in Het Perfecte Plaatje

29 juni 2022 22:03

In 'Het Perfecte Plaatje in Argentinië' is de finale in zicht. En dat betekent dat alle fotografen op scherp staan. Iedereen wil natuurlijk de finale halen, dus als je een mede-kandidaat kan saboteren, moet je dat doen. Althans dat moet Tim den Besten (35) gedacht hebben.

"Ik heb zo'n zin om hem het water in te pleuren"

Tijdens de eerste opdracht moeten de bekende amateurfotografen tangodansers fotograferen. En dat gaat bij Tim den Besten niet zonder slag of stoot. Zijn danskoppel is op leeftijd en is niet meer zo los in de heupjes. "Kunnen jullie een theatrale pose aannemen?", probeert hij nog. Als het perfecte plaatje niet vanuit het koppel komt, moet het uit de omgeving komen. Dus sleept Tim ze mee van hot naar her. 

Het vrouwelijke model, dat sierlijk op hakjes loopt, krijgt inmiddels last van een bloedende voet. "Dan wordt er maar wat gebroken, dan wordt er maar iets verstuikt. Ik moet gewoon een goede foto hebben", zegt Tim in zijn biecht. "Bloeden je voeten?", vraagt hij aan het model. Maar zij wimpelt dat zo professioneel mogelijk af. "Ja, maar dat maakt niet uit."

Toch zijn de modellen niet naar Tims wens. De opdracht is dat de foto als prachtige ansichtkaart verstuurd kan worden. "Dit is niet per se geschikt voor een cliché ansichtkaart, maar misschien wel voor op een goedkope ansichtkaart die je naar je ergste vijand zou sturen. Als dat de opdracht was, dan zou ik wel winnen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Muchos problemas met kartonophalers als modellen in Perfecte Plaatje

Hoewel Tim's modellen bloed, zweet en tranen laten voor de foto, mag het allemaal niet baten. Hij krijgt de slechtste beoordeling. Maurice Lede en Thomas Berge deden het niet veel beter. Jochem van Gelder leverde een prachtige plaat af, aldus de jury.

Voor de tweede opdracht moeten de kandidaten afreizen naar het platteland. Tijdens de reis slaat Thomas zijn statief in het gezicht van Tim. De toon is dus gezet voor de volgende opdracht waar ze elkaar weer moeten fotograferen. De fotografen maken gebruik van luminografie, oftewel lichtschilderen. Met een lichtbron bewegen de fotografen tijdens het maken van de foto met een lange sluitertijd en die beweging is dan mooi op de foto te zien. Tim werkt samen met Thomas en Jochem met Maurice. 

Tim lijkt de klap met de statief niet vergeten en gedraagt zich als een vervelende puber wanneer Thomas probeert te focussen met zijn camera. "Wil je alsjeblieft recht blijven staan?", vraagt hij tevergeefs. Op een gegeven moment zegt Tim: "Er zijn al vijftien minuten voorbij en je hebt nog maar één foto, hè?" Thomas wordt gek van Tim. "Ik heb zo'n zin om hem het water in te pleuren", zegt hij terwijl de foto's worden geschoten bij een zwembad.

Tekst gaat verder onder de video.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Instagram verwijdert Het Perfecte Plaatje-naaktfoto Babette van Veen

Daarna begint de zanger te schelden (helaas is niet te horen welke scheldwoorden hij gebruikt, want die zijn met piepjes gecensureerd). "Tim, even normaal. Blijf nou even stil staan. Dit ga ik zo ook bij jou doen tijdens de shoot." Tot overmaat van ramp wordt Tim ook nog gebeld tijdens de shoot. "Ik bel je straks even terug, ja?" 

Als de laatste foto is gemaakt, duwt Thomas Tim het zwembad in. "Ik probeer er de lol van in te zien, maar dat is me nog niet helemaal gelukt", zegt Tim. Thomas gedraagt zich als een keurig model tijdens de shoot van Tim. Alleen Tim zijn idee rammelt aan alle kanten. 

En dat vindt de jury ook. Tim krijgt weer het laagste cijfer, terwijl Thomas het hoogste cijfer krijgt. En zo blijkt maar weer: wie een gat graaft voor een ander, valt er zelf in. Tim moet het programma vlak voor de finale verlaten. 

Het Perfecte Plaatje in Argentinië is elke woensdag om 20.30 uur te zien op RTL 4. 

Achter Het Perfecte Plaatje Op Reis: Tim den Besten na HPP niet door met fotograferen: 'Te technisch'

08:42

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!