Tanja Jess Beeld © RTL/Humberto

Tanja Jess in tranen: 'Trots dat mijn dochter transgender is'

23 juni 2022 10:50

Tanja Jess (55) schoof woensdagavond aan in 'Humberto' omdat ze bewustwording wil creëren rond genderdysforie. Ook wil ze haar eigen ervaringen rond de transitie van haar dochter delen met de buitenwereld: iets waar volgens Tanja veel behoefte aan is. Zodra haar man Charly Luske (43) praat over Alice (19) wordt Tanja overvallen door emotie.

"Het overvalt me een beetje"

Als Humberto Tan ter introductie van het onderwerp een fragment van Charly uit het programma Amazing Grace laat zien, pinkt ze een traantje weg. In de video vertelt haar man voor het eerst publiekelijk over zijn dochter en hoe hij haar steunt in haar transitie. Met zijn versie van het nummer 'This Is Me' laat hij niet alleen zijn gezin, maar heel Nederland weten dat hij achter haar staat. De beelden raken Tanja behoorlijk: "Het overvalt me een beetje", zegt ze terwijl ze de tranen wegveegt.

Daarop zegt Humberto: "Het geeft aan hoe intensief het traject is van je kind." "Iedereen wil dat z'n kinderen gelukkig zijn", reageert Tanja. "Als je kind dan met zo'n dilemma komt, weet je: hier ligt even een heel ander traject voor haar voeten, wat ik haar anders had gegund. (...) We merkten dat ze somberder werd en in eerste instantie dacht ik dat het te maken had met ADD en dat ze door de bomen het bos niet zag op school. Later begrepen we pas, en zijzelf ook, wat er echt speelde. Het was voor haar ook een zoektocht van: wat is er met mij aan de hand en wie ben ik echt?"

De tekst loopt door onder de video.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tanja Jess zag transitie kind niet aankomen: 'Was geschrokken'

Tanja wil niets liever dan dat de angst en schaamte rondom dit onderwerp verdwijnen, zodat ouders er 'gewoon' kunnen zijn voor kinderen die hetzelfde meemaken als Alice. Zelf kan ze niet trotser zijn op haar kroost en op het feit dat haar dochter transgender is. Niet alleen Tanja en Charly staan Alice bij, ook hun 14-jarige zoon Bobby blijkt een waardevolle steun voor zijn zus. "Ik ben trots op de open mindedness en hoe ze in het leven staan. Mijn jongste heeft als broertje totaal geen issue. 'Je wil een meisje zijn? Hoe heet je nu? Alice? O, oké.' Hij heeft zich nooit versproken of vergist. Ze zijn superclose en daar is niets aan veranderd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Charly Luske verklaart met liedje liefde aan dochter Alice

Humberto is iedere werkdag om 22.00 uur te zien. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!