Gianni van der B. en zijn vriendin Beeld © RTL

Temptation Island-ster Gianni van der B. langer vast na drugsvangst

23 juni 2022 11:40

Voorlopig komt voormalig realityster Gianni van der B. (29), bekend van 'Temptation Island', niet op vrije voeten. Justitie ziet hem als één van de hoofdverdachten in het onderzoek naar een crystalmethlab in Nederweert, ook wel het grootste crystalmethlab dat ooit in Nederland is opgerold. De rechter ziet geen reden om zijn voorarrest te schorsen, meldt '1Limburg'.

"Ben je niet wat vergeten dan"

Medeverdachten Damien B. en Frits R., die als laborant zou hebben gewerkt, blijven net als Gianni ook 'maanden' langer vastzitten. Het lab werd in juli 2021 al ontdekt, maar pas afgelopen 8 maart werden er drie mensen aangehouden voor betrokkenheid bij het lab. Zij kwamen in beeld door een undercoveractie van de politie. Agenten deden ook invallen in woningen en bedrijfspanden van hoofdverdachten en Gianni van der B. en Damien B., maar zij waren op dat moment op vakantie in Dubai.

De realityster en Damien B. meldden zich op 14 maart zelf op het politiebureau in Venlo met advocate Gitte Stevens. Momenteel zitten alle vijf de verdachten in voorarrest. De vriendin van Gianni van der B. is geen verdachte.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Temptation Island-ster gearresteerd voor grootste methlab van Nederland

Gianni wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een grote Belgische drugszaak. Zowel de realityster als zijn vriend worden gelinkt aan een zaak in het Belgische Leopoldsburg, waar op 3 augustus 2020 een drugslab werd ontdekt. De twee heren zouden via de gekraakte berichtendienst SkyECC over het lab hebben gecommuniceerd. Het duo zat volgens justitie in een groepsgesprek met nog twee anderen, die Brakka en Dave worden genoemd. In de groep werd gesproken over het bouwen van het drugslab en werden foto's gedeeld. Die komen overeen met wat de Belgische politie in Leopoldsburg heeft gevonden.

Ook de gesprekken linken de chatgroep aan het Belgische lab. 'Belgenland? Ben je niet wat vergeten dan. Moet ik zelf rije?' zou Gianni hebben verstuurd. Ze hebben het ook over ene 'Sjors' die niet thuis is. De verhuurder van het drugspand heet Georges V. en is gearresteerd voor betrokkenheid bij het lab.

Vrijdag doet de rechter in Hasselt uitspraak over de zaak. Justitie eiste eerder al celstraffen van vier tot acht jaar tegen Georges V., Robert B., Bjorn J., Karel de L. en Bas M.. Die laatste komt ook uit Weert en is een goede bekende van Damien en Gianni.

'Onduidelijk wat rol Gianni was in methlab'

04:59
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Temptation-ster ook gelinkt aan grote Belgische drugszaak

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!