Million Dollar Island Beeld © MaxMore Photography

Kijkers teleurgesteld na einde Million Dollar Island: 'Goedkope bedoening'

26 juni 2022 23:27

Veel kijkers van 'Million Dollar Island' hebben zondag teleurgesteld gereageerd op de uitkomst van de finale van het SBS6-programma. Het slotspel kon op sociale media op veel kritiek rekenen.

"Wat een goedkope bedoeling van SBS6 en Talpa"

Vooraf werd gecommuniceerd dat er in totaal een miljoen euro werd verdeeld onder de deelnemers die twee maanden zouden overleven op een onbewoond eiland. De drie finalisten gingen uiteindelijk echter opgeteld met 170.000 euro naar huis. Ze kregen het geld door een kansspel, dat leek op het bekende tv-programma Miljoenenjacht, te spelen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Drie spelers weg uit Million Dollar Island na intimiderend gedrag

'Nou zeg! 17 procent uitgekeerd van het miljoen. Wat een goedkope bedoeling van SBS6 en Talpa', zo twittert iemand. 'Er is van tevoren gezegd dat er 1 miljoen euro uit zou gaan. Blijkt nu dat niet het hele bedrag er uit gaat', zo schrijft een ander. En: 'Je gaat dus weet ik veel hoe lang op een eiland zitten om een miljoen te winnen, en blijkt in de finale dat je dat wel op je buik kan schrijven. Wie geeft zich hier nog voor op volgend jaar?'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Million Dollar Island-kandidaat met spoed naar ziekenhuis

Het programma begon in totaal met honderd kandidaten. Zij hadden allemaal een polsbandje dat 10.000 euro waard was. Daarna konden zij door het spelen van spellen bandjes winnen en verliezen. Mensen die opgaven moesten hun bandje aan een achterblijver naar keuze geven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monique Westenberg trots op nichtje dat in Million Dollar Island zit

Begin maart werd bekend dat Talpa het programma, dat gepresenteerd werd door Dennis van der Geest, al voor de eerste uitzending had verkocht aan de Verenigde Staten. De door John de Mol bedachte show is straks ook te zien op de Amerikaanse tv-zender NBC.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers vol verbazing over Million Dollar Island: 'Wát een egoïsten!'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!