Jeroen en Carlijn in Kopen zonder Kijken Beeld © RTL

Langste zoektocht óóit in Kopen zonder Kijken: stel denkt even aan stoppen

27 juni 2022 22:00

Jeroen en Carlijn wonen in een mooi koophuis in Utrecht aan een drukke straat. En dat laatste is meteen het grootste probleem. Het stel wil terug naar het veilige gevoel van vroeger. Dat lijkt een onmogelijk opgave in de huidige huizenmarkt. Martijn en zijn team zetten alles op alles om deze klus te klaren, maar de zoektocht duurt langer dan ooit.

"Het budget is prima, maar niet meer in combinatie met jullie wensenlijstje"

Het jonge stel houdt - net zoals bijna alle andere deelnemers - van een karakteristiek huis. "Een Pippi Langkous-huis noemen wij het altijd", aldus Carlijn. Toch is dat lastig te vinden voor 550.000 euro, aldus makelaar Alex van Keulen. "Ze zijn niet kansloos in deze markt met zo'n budget, maar wel als je zo'n huis wil."

Alex benadrukt dan ook al direct dat vooral Jeroen zijn Pippi Langkous-droom moet laten varen. "Ik zie het uiteen spatten", zegt hij direct. "Je denkt dat je dit wel kan doen voor dit budget, dus dan vind ik dat wel tegenvallen."

Later blijkt dat de wensenlijst van Carlijn en Jeroen problemen van groot formaat oplevert. Het stel wil namelijk een karakteristieke woning aan een rustige straat met een ruime tuin en minimaal 200 vierkante meter perceel. Dan moeten er ook nog drie slaapkamers zijn én een ruime werkkamer.

Tekst gaat verder onder de video.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kopen zonder Kijken nog zeker twee seizoenen te zien

Na een half jaar tevergeefs zoeken heeft het stel een gesprek met Alex, die hun ogen gaat openen. "Jullie budget is prima, maar niet meer in combinatie met jullie wensenlijstje." Het stel wordt vervolgens meegenomen naar huizen die ze wel kunnen betalen, maar niet aan hun wensen voldoen. Uiteindelijk verhogen Carlijn en Jeroen hun budget naar zes ton, omdat hun eigen huis in Utrecht meer waard is geworden. En ook worden er extra dorpjes toegevoegd aan hun zoekgebied.

Kort daarna heeft het stel opnieuw een gesprek, maar dit keer zijn naast Alex ook Bob en Martijn van de partij. Terwijl Carlijn en Jeroen hopen op een huis, is dat niet waar ze voor moeten komen. "Ik baal enorm. Ik had heel erg gehoopt op een huis, op goed nieuws na zo'n lange tijd", aldus Carlijn.

Alex vertelt dan dat zijn zoektocht spaak loopt. "Wij hebben de afweging moeten maken: zijn wij nog wel bezig in het belang van Jeroen en Carlijn, of zijn wij bezig met het maken van een tv-programma? En dat laatste willen wij absoluut niet", legt hij uit. Vervolgens worden zij voor de keuze gesteld: het radicaal anders doen, of stoppen met het programma. Na wikken en wegen blijven ze toch geloven in het team van Kopen zonder Kijken.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kopen zonder Kijken hanteert strenge selectie: 'Veel gelukzoekers'

Dan, wanneer het lijkt alsof alle hoop verloren is en Carlijn en Jeroen een bloemetje krijgen van Martijn, worden ze plots verrast met het nieuws dat er een huis voor hen is. Met name Jeroen kan zijn enthousiasme niet verbergen en begint iedereen links en rechts van hem te knuffelen. "Eindelijk!" schreeuwen ze uit.

Als Martijn het stel meeneemt om naar het huis te kijken, krijgen ze nog één tegenslag te verwerken. De verkopende partij wil niemand meer in het huis hebben tot aan de opleverdatum. Maar wanneer Jeroen en Carlijn het huis zien, verdwijnt die teleurstelling als sneeuw voor de zon. "Dit is geweldig. Ik had hier zo op gehoopt."

Na een fikse verbouwing, waarin er nog met extra geld gesmeten wordt, is het huis van Carlijn en Jeroen dan ein-de-lijk klaar. En het resultaat valt bij beiden zéér in de smaak. In iedere kamer vliegen ze elkaar opnieuw in de armen. "Dit is waar je het voor doet", besluit een uitzinnige Carlijn, met een net zo uitzinnige Jeroen naast zich.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kopen zonder Kijken komt met nieuw onderdeel: de concessieklok

Aannemer Bob Sikkes en interieurstylist Roos Reedijk waren onlangs te gast in de RTL Boulevard Reality Podcast, waarin zij openhartig spraken over Kopen zonder Kijken. Hoeveel mensen melden zich aan? Wat gaat er wel eens mis? Op deze en veel meer vragen gaven zij antwoorden, die je hieronder terug kunt luisteren.

Kopen zonder Kijken is iedere maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!