Beeld © RTL/Videoland

Confrontatie én aanzoek tijdens laatste kampvuur Temptation Island

30 juni 2022 16:09

Alsof de vorige aflevering van 'Temptation Island: Love or Leave' nog niet heftig genoeg was, staat in de nieuwste het allerlaatste kampvuur op het programma. Na twee weken zien de koppels elkaar weer terug, maar sommige relaties hebben zoveel schade opgelopen dat het nog maar de vraag is of de kandidaten samen het eiland kunnen verlaten.

Let op, dit artikel bevat spoilers over Temptation Island: Love or Leave.

"Je bent mij kwijt"

René en Annebel

Voor René en Annebel is Temptation Island een mooi avontuur geweest. Ze weten door hun deelname allebei dat ze voor elkaar gemaakt zijn. De playboy in René, waar Annebel zo bang voor is, is niet meer. Het gevoel over hun relatie zit voor René zo goed dat hij zelfs een verlovingsring voor zijn vriendin heeft gekocht. Annebel tijdens het laatste kampvuur ten huwelijk vragen is voor hem de kerst op de taart. 

Waar je als kijker vaak hoopt dat koppels een punt achter hun giftige relatie zetten, kun je niet anders dan blij zijn voor dit stel. Oké, René kan iets meer zijn waardering uitspreken in de relatie, maar verder lijkt dit koppel voor elkaar gemaakt. Als René zijn Annebel weer ziet, weet hij niet hoe snel hij haar in de armen moet nemen. Hij heeft zelfs een bos rozen voor haar meegenomen. "Ik heb het superzwaar gehad zonder jou de afgelopen twee weken", begint hij zenuwachtig. "Ik weet dat je me niet voor de volle honderd procent vertrouwde. Maar ik heb echt niks gedaan en ik dacht alleen aan jou."

Na een lieve ode komt de langverwachte vraag: "Wil je met me trouwen?" Annebel kan het niet geloven, maar er is slechts één antwoord mogelijk: ze zegt ja tegen haar grote liefde. "Ik hou echt zo van jou." Hoog tijd om de laatste twee dingen van het wensenlijstje van René af te vinken: "Bijkletsen en ketsen", grapt hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Annebel uit Temptation Island toont resultaat van verwijderde lipfillers

Antonio en Cleo

Als één iemand veel heeft uit te leggen, dan is het Antonio wel. Als Cleo een vrijgezel in vertrouwen neemt en uitspreekt dat ze haar vriend wil verlaten, grijpt Antonio de gelegenheid aan om de bloemetjes ouderwets buiten te zetten: hij rijdt een scheve schaats met kapster Fleur. Dat Cleo hier niet blij mee is, is een understatement. Daardoor is hun droom uiteengespat, want op een gezonde manier hun relatie voortzetten lijkt hierdoor onmogelijk.

Met een grote lach op zijn gezicht vertelt Antonio over zijn 'leuke nacht' met Fleur. "Ik heb er geen spijt van", herhaalt hij nog maar eens. Tijdens de confrontatie met Cleo, die zelf een 'klein kusje' aan Ramon heeft gegeven, verdwijnt die lach al snel van zijn gezicht. Aan de zweetvlekken van René kan je zien dat het op de Dominicaanse Republiek erg warm is, maar zodra Antonio ten tonele verschijnt, wordt het ijskoud. 

"Voel je je nou stoer?" vraagt Cleo boos als Antonio plaatsneemt. "Waarom doe je dit? Wat ben ik voor jou geweest? Waar verdien ik dit aan? Ik heb vragen voor jou en je gaat eerst luisteren naar mij." Er wordt al snel nog meer olie op het al brandende kampvuur gegooid. Cleo zegt dat haar ex met de verkeerde bedoelingen naar het eiland is gekomen en dat hij 'hulp' nodig heeft. "Je bent niet goed bij je hoofd. Je hebt lopen neuken op tv."

Het gigantische bord voor de kop van Antonio is nog steeds niet weg. "Ik zou het hartstikke leuk vinden als wij gewoon vrienden blijven", zegt hij nog. Serieus?! Er wordt nog flink gevloekt en getierd, maar het is dan allang duidelijk hoe de zaken ervoor staan: de wegen van Antonio en Cleo scheiden hier. "Jij bent mij kwijt", sluit Cleo af. "Als je nu niet je bek houdt, geef ik je een klap tegen je hoofd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jaloers koppel doet zijn intrede in Temptation Island-villa

Hoe is het nu met de koppels?

Het laatste kampvuur van Ivo en Maris en Whitney en Iris laat nog een week op zich wachten. Wel zijn de makers maanden na de opnames nog eens langsgegaan bij René en Annebel en Antonio en Cleo. Tussen René en Annebel is alles nog goed in liefdesland. Samen zoeken ze de perfecte trouwring uit. "Ik ben er driedubbel achtergekomen dat René het is [voor mij]. Het zit hartstikke goed", sluit Annebel af. Hun grote droom is om in het buitenland te trouwen.

Eenmaal terug in Nederland heeft Antonio op zijn beurt 'enorme spijt' van zijn wilde escapades. Hij blijft contact zoeken met Cleo en staat zelfs een keer huilend voor de deur. "Cleo is nog steeds mijn droomvrouw. Ik ga er alles aan doen om haar terug te krijgen." Zelf is ze niet zo happig op dit idee. "Dit was zo pijnlijk voor mij. Het heeft zo'n gevoelige snaar geraakt, dat het voor mij echt over is." Er is 'nul procent kans dat het goedkomt', aldus Cleo. 

Monica Geuze: 'Temptation anders verlopen dan ik had voorspeld'

00:58

Een nieuwe aflevering van Temptation Island: Love or Leave zie je donderdag bij Videoland

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!