Beeld © Videoland

Stalkende ex gooit dildo’s over schutting in Zeeman Confronteert

28 juni 2022 22:10

De Brabantse Ingrid leeft dankzij haar stalkende ex al vier jaar met haar twee kinderen in een soort gevangenis. Henk gooit vuurwerkbommen en dildo's over de schutting, stuurt haar dagelijks bedreigingen en heeft haar auto al meerdere keren vernield. En het blijft niet bij Ingrid, want met zijn bizarre gedrag jaagt hij de hele buurt de stuipen op het lijf. Lukt het Thijs Zeeman in 'Zeeman Confronteert' om het stalken te stoppen?

"Ingrid leeft in een gevangenis en staat constant onder hoogspanning"

Als Ingrid en Henk elkaar in 1999 leren kennen, lijkt alles nog koek en ei te zijn. De twee krijgen twee kinderen en Henk heeft een goede baan. Als hij een medische aandoening blijkt te hebben en zijn baan verliest, verliest hij zichzelf in drank en drugs. Hij begint Ingrid te mishandelen. "Hij mishandelde me dagelijks, de jongste sprong er op een gegeven moment tussen als hij het al aan voelde komen", zo vertelt Ingrid. Als hij op een dag een graf graaft voor Ingrid, is ze er klaar mee en besluit ze haar spullen te pakken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ex stalkt Fonsy én haar werkgevers in Zeeman Confronteert

Na dit incident wordt Henk opgepakt, maar helaas is hij alweer snel op vrije voeten. Hij krijgt een verbod om terug te keren naar huis, maar zoekt Ingrid eigenlijk direct alweer op en begint haar opnieuw te bedreigen. Ingrid vlucht samen met haar kinderen naar een schuiladres en Henk wordt opnieuw opgepakt. Hij wordt veroordeeld tot een verplichte opname in een kliniek. Ingrid kan eindelijk weer even opgelucht ademhalen en trekt samen met haar kinderen in een nieuwe woning. Slechts drie maanden later is Henk alweer op vrije voeten en begint het stalken weer.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Crowdfunding gestart voor onterechte stalker van Cato uit Zeeman Confronteert

Henk gooit vuurwerkbommen, dildo’s en stukken vlees over de schutting, sloopt haar auto en achtervolgd haar met zijn motor. "Ingrid leeft in een gevangenis en staat constant onder hoogspanning", zo constateert Thijs. "Ze weet gewoon niet meer wat er gaat gebeuren." Tijdens het observeren gaat Henk vrolijk door en zijn acties worden daarom ook meerdere keren vastgelegd op beeld. Voor Thijs is de maat vol: "De zaak is gewoon rond en wat mij betreft kunnen we hem gaan confronteren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gestalkte Cato is haar eigen stalker in Zeeman Confronteert

Helaas blijkt tijdens de confrontatie dat Henk niet van plan is om ook maar iets toe te geven. Als Thijs hem confronteert met dingen die hij de afgelopen tijd heeft gedaan, houdt hij zich van de domme. "Waar heb je het over? Jij probeert mij weer iets aan te praten. Ik laat haar met rust." Ondanks de ontkenningen gaat Thijs toch met een goed gevoel weg. "Feit dat we rustig hebben kunnen praten geeft vertrouwen." En dat gevoel blijkt te kloppen want aan het einde van de uitzending blijkt dat Henk haar na de confrontatie met rust heeft gelaten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!