Beeld © ANP

Zieke Rob Bolland: 'Beste Zangers wil me niet omdat ik terminaal ben'

29 juni 2022 08:56

Rob Bolland (67) is teleurgesteld dat hij nooit mee heeft kunnen doen aan 'Beste Zangers'. De zanger en producent is terminaal en zijn laatste wens om deel te nemen aan het populaire AVROTROS-programma is niet gelukt. De muzikant claimt in 'De Telegraaf' dat de producent van de show hem niet wilde omdat hij kanker heeft.

"Hij is gewoon nooit gevraagd"

"Het kwam erop neer dat ik niet was gevraagd omdat ik terminaal ben", vertelt Bolland in de krant. "Deelname van iemand die doodziek is, vond Frank Timmer (producent, red.) niet ethisch." Rob was naar eigen zeggen 'in shock' toen zijn manager Koos hem dat vertelde. "En dat is nog maar zacht uitgedrukt." Voor Rob is het extra pijnlijk omdat zijn broer Ferdi wel in het nieuwe seizoen zit.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Boete geëist tegen componist Rob Bolland

De producent ontkent in De Telegraaf dat hij Bolland heeft afgewezen vanwege zijn ziekte en stelt dat hij zich misschien 'verkeerd' heeft uitgedrukt. "Dat spijt mij dan. Robs ziekte is bij de beoordeling of hij mee mocht doen, niet ter sprake gekomen. Hij is gewoon nooit gevraagd en dus hebben we het daar ook niet over gehad. Meer kan ik er niet van maken."

Volgens de producent wordt ieder seizoen 'een weloverwogen keuze' gemaakt voor het deelnemersveld. "Het ene seizoen kan er daardoor geen plaats zijn voor de ene, en het volgende voor een andere. Dat is een kwestie van gevoel. Ik vind het ongelooflijk naar en triest dat Rob teleurgesteld is en dat zeker in deze fase van zijn leven. Maar ik kan er niets meer aan veranderen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kanker heeft kijk op leven voor Rob Bolland totaal veranderd

Een eventueel volgend seizoen haalt Rob mogelijk niet meer. De muzikant zegt al in 'geleende tijd' te leven. "Dat ik er nog ben, is een wonder. Ik heb dat waarschijnlijk te danken aan het feit dat ik heel veel energie en kracht put uit de optredens, die ik nog regelmatig doe. Ik raap al mijn krachten bij elkaar om de boel zolang mogelijk te blijven rekken en muziek maken helpt daarbij."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!