Race om de Ringen kameel Beeld © RTL/Videoland

Bilal en Sanne stoeien met kameel in Race om de Ringen: 'Tik geven'

30 juni 2022 22:02

In 'Race om de Ringen' zijn we inmiddels bij de zesde etappe aangekomen. De stellen moeten binnen 24 uur met een kameel 20 kilometer door de woestijn in Jordanië lopen. En dat gaat niet zonder slag of stoot.

"Niet slaan, maar gewoon tikken"

"Holy shit", zegt Bart als hij de opdracht hoort. Presentator Beau van Erven Dorens stelt hem niet bepaald gerust als hij over de kamelen zegt dat ze 'super-eigenwijs' zijn. Bilal is een angsthaas als het om dieren gaat: "Ik heb niet zoveel met dieren. Ik ben voor veel dieren bang."

Maar dat mag de pret niet drukken. De stellen krijgen een training om de kameel te laten liggen en lopen - een soort versnelde puppycursus dus. Dan kiest Beau willekeurig welk stel welke kameel meekrijgt. En Bilal ziet met lede ogen aan welke kameel Sanne en hem de komende 24 uur gaat vergezellen. "Dit is precies de kameel die ik niet wilde. Hij zat de hele tijd zijn tong uit te steken. Dat betekent dat hij geil is."

Na een paar uur wandelen in de hete zon, zoeken de stellen een plek op waar ze kunnen overnachten. Tijdens het opzetten van het mini-kampje, wil je natuurijk geen last hebben van een wilde - of geile - kameel. Dus probeert Sanne haar nieuwe vaardigheden als kameelfluisteraar in praktijk te brengen. "Gggggghh", roept ze tegen het beest. Volgens de trainer gaan de kamelen dan rustig liggen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Onthutsende bekentenis in Race om de Ringen: 'Niet tevreden over seksleven'

Dat kamelen eigenwijs zijn, merkt Sanne nu aan den lijve. Het beest wil maar niet gaan liggen. Off-camera hebben de stellen blijkbaar nog een trucje geleerd. "De baas van deze kameel heeft gezegd: als hij niet wil luisteren moet je schokken geven aan het halster. Dan trekt dat een beetje strak." Hoewel de kameel even gaat liggen, staat hij heel snel weer op.

"En als dat niet werkt, dan heb je ook nog een zweepje waarmee je tegen het bovenbeen kan tikken. Niet slaan, maar gewoon tikken. Zodat hij echt weet: ik moet naar beneden." Angsthaas Bilal kijkt maar toe. "Jij moet hem ook even begeleiden." Sanne blijft maar aan het halster trekken en tikken geven op het bovenbeen.

De kameel is helemaal klaar met het dominante gedrag van zijn nieuwe bazin en begint - letterlijk - van zich af te bijten. "Pas op, pas op. Misschien gaat hij zo uit zichzelf wel liggen", zegt Bilal tegen zijn verloofde. "Wie is hier nou de baas?" vraagt Sanne aan hem. "Hij", aldus Bilal. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Susan emotioneel in Race om de Ringen om zware zwangerschap

De volgende ochtend spreekt Sanne haar kameel nog eens goed toe. "Ben je vandaag lief voor mij? Ik heb een blauwe plek van jou." Die kameel waarschijnlijk ook van alle tikken met het zweepje, maar dat terzijde. 

Bart en Lauren hebben de volgende ochtend ook te maken met een opstandige kameel. Hij loopt zelfs even weg, maar al snel weet Lauren hem te vangen. "Draak", bijt ze hem toe. Maar daar houdt het niet op. Hij pakt op een gegeven moment de kaart uit de handen van het stel met zijn tanden en eet een stukje ervan op. "Wat een bloedhond, joh", roept Bart. Het stel kan wel lachen om hun nieuwe, grote vriend. 

Bart en Lauren winnen de etappe en hoeven het Ringenspel niet te spelen. Zij staan dus al in de zevende en laatste aflevering. Wie het Ringenspel wel moeten spelen zijn Bilal en Sanne en - daar heb je ze weer - Thomas en Susan. Die laatste twee verliezen het spel en moeten de race verlaten nét voor de finale. 

Volgende week om 20.30 uur zie je bij RTL 4 de laatste aflevering van Race om de Ringen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!