Blow Up halve finale Beeld © RTL/Videoland

Dit zijn de finalisten van Blow Up

01 juli 2022 21:36

De halve finale van 'Blow Up' staat in het teken van fashion. De overgebleven kandidaten doen hun uiterste best om die felbegeerde finale te halen.

"Het was echt zo gaaf allemaal"

In de eerste opdracht moeten de ballonartiesten een diadeem van ballonnen maken. Het is een typische opdracht in de ballonnenwereld: de headband competition. De kandidaten moeten echt klein gaan werken en dat is wel even lastig. "Ontzettend niet mijn ding", aldus Denise. 

En dan blijkt al snel waarom ze een diadeem moeten maken. Televisiekoningin Chantal Janzen komt binnen en draagt haar iconische Eurovisiesongfestival-jurk, maar dan gemaakt van ballonnen. In de volgende opdracht moeten de kandidaten ook een jurk van ballonnen maken passend bij de diademen. Ze krijgen daarvoor veertien uur de tijd.

Frans wint de diadeemopdracht en mag zijn kroontje houden, terwijl de anderen moeten ruilen van creatie. "Denise was niet blij met mijn diadeem. En dat is een understatement", zegt Pauline lachend. Voor het maken van de jurken krijgen ze hulp van collega's uit de ballonwereld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers onder de indruk van ballonnenkunst in Blow Up

Het blijkt een lastige opdracht. Pauline weet urenlang niet wat ze aan moet met de jurk die ze moet maken. Frans weet juist wel wat hij wil en heeft binnen vier uur de bovenkant van de jurk al af. Maar dan blijkt dat hij toch niet heel netjes heeft gewerkt. En dan moet hij opnieuw beginnen. 

Maar alle jurken zijn op tijd af en tijdens de modeshow van de ontwerpen laat Pauline een traantje. "Ik ben zo trots." Ter gelegenheid van deze opdracht is modeontwerper Claes Iversen uitgenodigd om de jurken te beoordelen. 

De jurk van Denise wordt alom geroemd. Die van Lesly is eigenlijk te kort. "Dit kan me misschien wat punten kosten", zegt hij. Ook de andere man in het kandidatenveld, Frans, heeft een iets te korte jurk gemaakt. "Less is more", grinnikt hij. Hoewel Claes de jurk van Pauline een beetje lomp vindt, ziet jurylid Guido wel dat ze heeft gekozen voor iets wat echt bij haar past.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pauline uit Blow Up barst in tranen uit: 'Dit doe ik nooit'

En dan de uitslag. Frans en Denise hebben de mooiste jurken gemaakt. Pauline en Lesly zitten in de gevarenzone. Helaas moet Pauline het veld ruimen en staat Lesly samen met Frans en Denise in de finale. "Het was echt zo gaaf allemaal", snikt ze.

De finale van Blow Up zie je volgende week om 20.00 uur bij RTL 4 en is nu al te zien op Videoland. Daar kijk je de halve finale ook terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!